Nieuws

Klap neemt Koning Bedrijfsadvies Haarlem over


Overname

Per 18 februari 2021 heeft Klap Verzekeringsmakelaar de verzekeringsportefeuille en de activiteiten van Koning Bedrijfsadvies Haarlem overgenomen. Eigenaar Peter Koning heeft al zijn activiteiten verkocht aan Klap en zal de komende maanden de overgang intensief en persoonlijk begeleiden.

Peter Koning heeft zich gespecialiseerd in het adviseren van middelgrote ondernemingen en voert het gehele beheer van de zakelijke schadeverzekeringen inclusief de employee benefits.

Met het bereiken van een leeftijd waarop Peter het een goed moment vond om de continuïteit voor zijn relaties te waarborgen is hij op zoek gegaan naar een nieuwe eigenaar voor zijn bedrijfsactiviteiten. Bij Klap verzekeringsmakelaar trof Peter een DNA aan waar de zorg voor de zakelijke relaties op een vergelijkbare wijze inhoud wordt gegeven.

Door Klap is voor deze overname geïnvesteerd in de uitbreiding van het accountteam. Een belangrijke reden voor Peter dat hij de goede zorg over kan dragen in de wetenschap dat zijn klanten de juiste aandacht blijven krijgen.

“Ik was op zoek naar een partner die mij het comfort kon bieden dat mijn zorgvuldig opgebouwde relaties duurzaam in goede handen over zouden gaan. Met de betrokkenen bij Klap was dat gevoel er vanaf het eerste moment. Hoewel ik met pijn in het hart afscheid neem, doe ik dat met een goed gevoel. En als het aan mij ligt blijf ik vanaf de zijlijn nog betrokken.” aldus Peter Koning.

“De overname van deze nagenoeg volledig zakelijke portefeuille past naadloos in onze groeiambities. En we laten net als met de voorgaande overnames zien dat we samen met Nedvest voor kwalitatieve groei gaan.” volgens Jorg Roodbeen, CEO van Klap.