Nieuws

Goed arbeidsvoorwaardenbeleid essentieel onderdeel van sociaal beleid


Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsongeschiktheid voor ondernemers en werkgevers

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is een verzekering die periodiek uitkeert bij arbeidsongeschiktheid als gevolg van een ongeval of ziekte tot maximaal 65 jaar. Wanneer u gedeeltelijk arbeidsongeschikt wordt verklaard, ontvangt u een uitkering die gebaseerd is op de in de polis vastgelegde uitkeringsschaal.

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is bedoeld voor ondernemers en werkgevers. Vooral voor werkgevers is het, na het wegvallen van de Wet Arbeidsongeschiktheid Zelfstandigen, verstandig om deze verzekering te overwegen. In tegenstelling tot werknemers biedt de overheid ondernemers namelijk geen financiële bescherming.

Via een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen ondernemers voor zichzelf een vervangend inkomen verzorgen wanneer zij geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt worden verklaard.

Arbeidsongeschiktheid voor ZZP’ers

Uit een recent onderzoek onder ZZP’ers (Zelfstandigen Zonder Personeel), dat werd gehouden door het CNV, bleek dat minder dan de helft van de zelfstandige in Nederland een pensioen- en/of arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten. Dat betekent dat u als kleine zelfstandige geheel afhankelijk bent van uzelf voor uw inkomen (en onderhoud). U heeft bij een langdurige uitschakeling, door arbeidsongeschiktheid of bij ouderdom, geen recht op financiële steun van de overheid.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering online afsluiten

De adviseurs Klap Verzekeringsmakelaar adviseren u graag bij het vinden van de juiste samenstelling voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een goed arbeidsongeschiktheidsadvies begint met het verkrijgen van inzichten. Want wat gebeurt er nou precies als u arbeidsongeschikt wordt? Wat is er al voor u geregeld en wat niet?

In de praktijk zijn er natuurlijk genoeg voorbeelden te noemen waar u bij arbeidsongeschiktheid rekening mee dient te houden. Want is bijvoorbeeld uw inkomen bij ziekte of een ongeval voldoende om alle lasten te betalen zodat uw gezin een normaal leven kan voortzetten? Of kunt u, in geval van een eigen onderneming, uw medewerkers blijven betalen? Tal van vragen die u met onze verzekeringsadviseurs kunt bespreken.

 

Aan de hand van een telefonisch kennismakingsgesprek met één onze verzekeringsadviseurs leggen wij u binnen 15 minuten vrijblijvend uit wat we voor u kunnen betekenen. Zo weet u in 15 minuten wat u moet doen om grip te krijgen op uw AOV. Wacht dus niet langer en neem contact op met een van onze adviseurs om uw financiële risico’s samen in kaart te brengen.