Nieuws

De werkdag van… Jorg Roodbeen – CEO bij Klap


In de nieuwe rubriek ‘De werkdag van…’ neemt een ‘klapper’ u mee in zijn of haar dagelijkse werkzaamheden. In deze allereerste editie trapt Jorg Roodbeen af. Hij geeft een interessant inkijkje in zijn werkdag als CEO bij Klap.

06:30 Ochtendritueel: koffie, nieuws, sport
Vóór de wekker wakker, meditatie door ademhalingsoefeningen, ontspannen begin van de dag. Beneden tref ik onze altijd blije viervoeter Max. Samen met een versgemalen espresso check ik hoe de wereld erbij staat via Teletekst, FD digitaal, Whatsapp, LinkedIn en Instagram. Korte blik op de mail en controle van mijn agenda van de dag. Het is koud en nog te donker buiten, ik ren 6k op de loopband binnen. Na een gezond ontbijt samen met Astrid kan de werkdag echt beginnen.

09:00 Onderweg, eerste call
Met de auto vertrek ik vanuit Brabant naar kantoor in Amsterdam. Onderweg vandaag de tweewekelijkse call met het dagelijks bestuur van Project Uniforme Inrichting Volmachtketen. De belangen zijn groot en er wordt veel werk verzet in de projectorganisatie. De daadwerkelijke uitrol bij de kantoren gaat te langzaam. We bespreken met elkaar hoe we dit proces kunnen versnellen en komen tot concrete acties. Aankomst op kantoor. Nog altijd onwerkelijk om zo weinig mensen fysiek te treffen. Het doet je beseffen dat we in een bijzondere tijd leven. De tweede en laatste espresso van de dag samen met wat social talk. Leuk om even bij te kletsen, goed om te blijven ervaren wat er in het bedrijf gebeurt. Laatste succesverhalen over klanten worden gedeeld. Ik krijg een aantal contracten ter tekening onder m’n neus geschoven.

10:30 Overleg met accountant
Via Zoom word ik bijgepraat over de voortgang van de opmaak en controle van de jaarrekeningen. Dit jaar zijn we overgestapt naar een ander accountantskantoor. Brengt extra werk met zich mee en we moeten nog op elkaar ingespeeld raken. Het proces loopt voorspoedig, waarbij onze controller aan de bak moet om aan alle informatieverzoeken te voldoen.

11:00 Directiemeeting en lunch
Wekelijks overleg met de directie over de operationele voortgang. Om en om de ene week met agenda en notulen en de andere week in vrij formaat. Vandaag met agenda en inclusief bespreken van de maandcijfers. Niet iedereen is fysiek aanwezig en de techniek zorgt er vlekkeloos voor dat we elkaar met beeld en geluid ontmoeten. Speciale aandacht vandaag voor het faciliteren van thuiswerken en hoe we een bijdrage blijven leveren aan het welzijn van onze mensen. Doornemen van de integratie en conversie van de overnames. We hebben een aantal vacatures openstaan. Het valt niet mee deze te vervullen en we maken ons zorgen over de druk die dit legt bij de teams. In een paar uur met elkaar bijgepraat over de relevante zaken en samen een aantal besluiten genomen. We combineren het nuttige met het aangename door middel van gezond belegde broodjes als lunch.

13:00 Bespreking bank
Bijpraten van onze financiële partner samen met onze investeerder over de voortgang van de overnames en onze wensen ten aanzien van de financiering van de volgende overname. Afgelopen week hebben wij overeenstemming bereikt met verkopers en de intentieverklaring is getekend.

14:00 Een beller is sneller
In de auto en onderweg naar de volgende afspraak tijd om de niet beantwoorde telefoontjes na te bellen. Resterende tijd vul ik met de nieuwste aflevering van m’n favoriete podcast. Autorijden, zeker in deze tijd, is ontspannend.

15:00 Overname?
Meeting met een collega ondernemer die zich al enige tijd aan het oriënteren is op de volgende stap; verkopen of doorgaan. Het gesprek is het prettige vervolg op een eerdere kennismaking. Er is een klik en goed gevoel bij de wederzijdse ambities. We spreken af elkaar over twee weken opnieuw te treffen voor een kennismaking met het hele deal-team. Het zelf ontwikkelen van een overname geeft net wat extra’s aan het proces en komt wat mij betreft het dichtste bij de kick van de commercie die ik 20 jaar lang in ons mooie vak heb bedreven.

16:30 Onderweg naar huis
Videocall met m’n operationeel directeur waarin we de resultaten bespreken van de POC voor onze volgende automatiseringsslag. We sluiten met tevreden gevoel af over de keuze van onze leveranciers en onze ambities lijken haalbaar. Thuis aangekomen mijn mail lezen/beantwoorden en een aantal grotere (schade)betalingen fiatteren.

18:00 Overleg investeerder
Bijna dagelijks terugkerend ritueel. Met onze investeerder telefonisch overleg over alle potentiële overnames die voorliggen en die we ontwikkelen. De taken onderling verdelen en afhankelijk van de gevraagde expertise de verschillende teamleden aanhaken. We zitten middenin een due diligence proces en dat verloopt voorspoedig. Beoogde datum closing lijken we te halen. Binnenkort start onze M&A manager en dat zal bij ons beiden de druk een beetje van de ketel halen. Daarnaast is het vooral ook een gesprek tussen twee gelijkgestemden die vanuit persoonlijke verbinding samen aan een toekomstbestendige onderneming werken.

20:00 Thuis op de bank
Heerlijk gegeten en onze dag doorgenomen samen met Astrid. Met de pootjes omhoog en met de hele roedel op de bank de stukken lezen voor de NVGA bestuursvergadering van morgen. Een mooie club met veel ondernemerskracht. Waardevol om daar een bijdrage aan te mogen leveren. Nog wat ontspannen met Netflix en rond 23:30 de oogjes toe.