Nieuws

Afdeling in de Spotlight: Volmacht


Klap is constant in beweging en groeit hard. Iedere afdeling werkt dagelijks hard om het beste resultaat voor onze klanten te bereiken. Maar welke afdelingen zijn er precies binnen de organisatie en wie zijn de gezichten achter deze afdelingen? In de rubriek ‘Afdeling in de spotlight’ leert u een afdeling binnen Klap beter kennen. Waar houdt de afdeling zich zoal mee bezig en waar liggen de uitdagingen? Dit keer zijn we in gesprek gegaan met Jeroen Pas, Manager Volmacht, om meer te weten te komen over de afdeling Volmacht.

Het team en de werkzaamheden

Het volmachtbedrijf van Klap heeft de pen en de portemonnee van de verzekeraar in handen. Dat betekent dat zij zelfstandig – binnen de regels van de verzekeraar – polissen opmaakt en schades uitkeert.

De afdeling is opgedeeld in drie teams. Er is een team met ervaren acceptanten die met veel kennis van zaken zelfstandig risico’s kunnen beoordelen en accepteren onder de juiste condities en premie. Om onder andere de producten van Klap up-to-date te houden, de balans tussen premie en schade gezond te houden (hiermee wordt de premie betaalbaar gehouden) en kwaliteit van de dienstverlening steeds weer naar een hoger plan te tillen, is er binnen de afdeling een team van volmachtbeheerders. Tot slot is er nog een overvoerteam. Het overvoerteam zorgt dat polissen die nog niet binnen het volmachtbedrijf lopen, zorgvuldig worden overgezet. Zo kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn!

“Het heeft onze hoogste prioriteit om processen van collega’s die veel tijd kosten anders in te richten, zodat wij onze tijd kunnen besteden aan maatwerk” geeft Jeroen aan. “Hiermee voegen we daadwerkelijk waarde toe aan onze dienstverlening en hierdoor wordt de klant beter en sneller geholpen met passende verzekeringsoplossingen.”

De ontwikkelingen binnen de afdeling Volmacht

Door een aantal belangrijke thema’s zoals klimaatverandering, duurzaamheidsinitiatieven en de hoge inflatie ziet de afdeling de schadelast oplopen. Ook de verzekeringsbehoeften veranderen. “Als volmachtbedrijf is het daarmee zaak dat de producten up-to-date blijven, eventueel nieuwe producten worden ingekocht of ontwikkeld en dat wij de verzekerde waardes actueel houden”, legt Jeroen uit.

Dit maakt de afdeling onmisbaar voor Klap

Een volmachtbedrijf kan sneller en kwalitatiever polissen opmaken en schades behandelen dan de gemiddelde verzekeraar. Doordat het volmachtbedrijf onderdeel is van Klap, bestaan er korte lijntjes met de adviseur en kan er worden meegedacht over de juiste oplossing voor de klant. Jeroen: “Wij ontwikkelen op maat gemaakte producten die aansluiten op de doelgroepen van Klap. Dat maakt dat wij een onmisbaar onderdeel zijn van Klap”.

Vond u het leuk om meer te leren over de afdeling Volmacht? Bekijk dan ook eens het verhaal van de afdeling Finance. De afdeling neemt u onder andere mee in de uitdagingen voor 2023.