Nieuws

5 vragen aan… Remco Köhler


De collega’s van Klap vormen een hecht team en maken dagelijks veel mee. Zo helpen zij elke dag weer bestaande en nieuwe klanten met al hun verzekeringsvragen en schade afwikkelingen. Dit doen zij met groot enthousiasme en passie en halen alles uit de kast om iedere klant zo goed mogelijk te bedienen. Wij stellen onze collega’s graag aan u voor en vragen hen het hemd van het lijf!

Deze keer: Remco Köhler, Account director bij Klap.

1. Sinds wanneer werk je bij Klap Verzekeringsmakelaar?

Vanaf 3 september j.l. is mijn bedrijf Pro Risk Assurantiën een samenwerking aangegaan met Klap. In het begin ben ik met name bezig geweest met het voorbereiden van de integratie, maar inmiddels kan ik mijn adviseursrol voor mijn relaties weer volledig uitvoeren als account director binnen Klap.

2. Hoe is de samenwerking tussen Pro Risk Assurantiën en Klap tot stand gekomen?

Als ‘dorpsgenoot’ van Frank Hoffmans (oud eigenaar Klap) was Klap natuurlijk al langer bekend bij mij, maar ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht om samen te gaan werken. Toevallig kwam ik in gesprek met Jorg (CEO bij Klap) en toen bleek er sprake van een persoonlijk goede klik en daarnaast bedrijfsmatig een goede match. Beide bedrijven zijn namelijk gespecialiseerd in risicobeheer en kunnen vanuit die basis ondernemers goed adviseren en ontzorgen.

3. Wat is de grootste verandering in je werk sinds de samenwerking met Klap?

De afgelopen jaren werkten wij met een klein team vanuit Roelofarendsveen, terwijl wij nu vanuit Amsterdam werken en veel meer collega’s hebben. Dit geeft weer een heel andere dynamiek en dat is leuk om te ervaren.

4. Welke ervaring in of tijdens je werk heeft veel indruk op je gemaakt?

Een aantal jaar geleden werd ik door een relatie tijdens oud en nieuw om 3 uur ’s nachts gebeld. Ik had al zo’n voorgevoel dat hij mij niet belde om mij een gelukkig nieuw jaar te wensen… Het bleek dat iemand deze nacht een alarmpistool, welke op zee wordt gebruikt, had afgevuurd. De lichtkogel kwam terecht op het dak van een groot bedrijfspand. Helaas brandde hierdoor het gehele complex af. Ik zat vervolgens op 1 januari de hele dag bij deze relatie op kantoor om hem moreel te ondersteunen en de schade met de experts te regelen. Wat een armoedig gezicht is het, als je na zo’n heftige brand op een locatie staat waar voorheen een pand heeft gestaan. Het enige wat nog zichtbaar was waren wat afgebrande restanten. Gelukkig is uiteindelijk deze miljoenenschade netjes uitgekeerd en is het complex inmiddels mooi herbouwd.

5. Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik vind het leuk om ondernemers te adviseren over risico’s die de bedrijfscontinuïteit in gevaar kunnen brengen. Als er dan toch nog een schade ontstaat dan geeft het mij voldoening als deze netjes wordt afgewikkeld en uitgekeerd. Verder heb ik de afgelopen jaren met veel relaties een goede vertrouwensband opgebouwd, waardoor ik ze altijd met veel plezier bezoek of telefonisch te woord sta. Door die vriendschappelijke band heb ik eigenlijk nooit het gevoel dat ik aan het werk ben!