Hotelverzekering bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hotels

Hotel verzekering

Klap biedt hotels een verzekeringspakket aan dat alle verzekeringen bevat die benodigd zijn om de hoteloperatie te laten draaien.

Klap biedt maatwerk oplossingen voor iedere Hotel verzekering

Compleet ontzorgpakket dat gericht is op de specifieke risico's van hotelbedrijven.

De hotel pakketpolis is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die werkzaam zijn in de hotelbranche.

Met onze hotel pakketpolis kiest u de oplossing die u wenst en houdt u uw risico's beheersbaar.


Als ondernemer met een eigen hotel denkt u dagelijks aan veel dingen tegelijk. U wilt dat het uw gasten aan niets ontbreekt, maar als u niet goed (genoeg) verzekerd bent dan is dat wel wat er gebeurt. Bij schade kunnen hotelgasten u aansprakelijk stellen, om nog maar niet te spreken over de invloed die zij kunnen uitoefenen door een slechte beoordeling achter te laten. Met de Hotel verzekering van Klap heeft u een uniek verzekeringspakket waarmee uw hotel op complete wijze is verzekerd en schade snel kan worden afgewikkeld. Hier leest u meer informatie over hotel verzekeringen, de voordelen van uw hotel verzekeren en wat u moet weten over een hotel verzekering afsluiten.

Wat is een hotel verzekering?

Als ondernemer met een eigen hotel vraagt u zich misschien af: ‘Wat is een hotel verzekering?’. Een hotel verzekering is een complete verzekering die de risico’s dekt waar hotels en hun eigenaren mee te maken kunnen krijgen. Hierbij valt te denken aan brand en diefstal, maar ook aan verzuim van personeel en bedrijfsaansprakelijkheid. Door een hotel verzekering afsluiten, heeft u een aanvullend pakket dat speciaal is afgestemd op uw hotel. ‘Wat is een hotel verzekering?’ hoeft voor u dus niet hetzelfde te betekenen als voor andere hoteleigenaren. De Hotel verzekering bestaat uit een aantal standaard dekkingen en dit kan naar wens en behoefte worden uitgebreid.

Voordelen Hotel verzekering

Een van de grote voordelen van een hotel verzekering is dat deze verzekering de specifieke risico’s dekt die passen bij een hotel of Bed and Breakfast. Ook risico’s waar niet meteen aan wordt gedacht, zoals het risico op een cyberaanval of hack, en specifieke dekkingen die doorgaans worden uitgesloten, kunnen onder hotel verzekeringen worden verzekerd.

Een ander belangrijk voordeel van hotel schade verzekeren met de Hotel verzekering van Klap, is dat u een compleet pakket heeft met verzekeringen voor uw hotel, uw personeel en uzelf. Alles wat u nodig heeft, is verzekerd op één polis.

Aanvullende voordelen van hotel verzekeringen zijn:

 • Verzekeringen precies afgestemd op de behoeften van uw hotel of B&B;
 • Pakketkorting: met de Hotelpakket polis ontvangt u premiekorting ten opzichte van het los afsluiten van de verzekeringen;
 • Uw eigen persoonlijk adviseur als vast aanspreekpunt voor uw hotel verzekering;
 • Verzuimverzekering mogelijk die aansluit op de horeca-cao;
 • Investeringen aan uw (gehuurde) pand, zoals zonnepanelen, uitbouw en verbeteringen worden meeverzekerd.

Daarom een Hotel verzekering bij Klap Verzekeringsmakelaar

 • Specifieke dekkingen zoals bedrijfsstilstand na schade en diefstal zonder braaksporen;
 • Ruime kennis, ervaring en deskundigheid binnen de hospitality branche, dus uw hotel verzekeren is in goede handen;
 • Gespecialiseerde schadebehandelaren die u ondersteunen bij schade;
 • Hotel schade verzekeren zonder onder- of oververzekerd te zijn;
 • Uitgebreide dekking tegen goede voorwaarden en scherpe tarieven;
 • Eigen risico wordt bij een schade maar één keer in rekening gebracht, ookal vallen de dekkingen onder verschillende verzekeringen.

Soorten hotel verzekeringen

De Hotelpakket polis bestaat doorgaans uit de basis hotel verzekeringen vandalisme, brand en diefstal. Daarnaast kunt u naar wens uw pakket uitbreiden met verschillende andere verzekeringen en dekkingen, zoals bijvoorbeeld de Cyberverzekering, de Verzuimverzekering, of de Bedrijfsschadeverzekering. Klap kan samen met u een risico-inventarisatie maken en u vervolgens adviseren over de specifieke verzekeringen die passen bij de persoonlijke situatie van uw hotel, uw personeel en uzelf.

Vandalisme verzekering

U moet er niet aan denken dat het u overkomt, maar toch krijgen veel hotels te maken met vandalisme. Vernieling van spullen, een brandend voorwerp dat door voetbalvandalen richting de draaideur wordt gegooid, of muren die bekalkt worden. Met de vandalisme verzekering als onderdeel van uw pakket kunt u zich tegen dit soort hotel vandalisme verzekeren. Financiële schade als gevolg van vandalisme kan in de papieren lopen, daarom kunt u bij ons hotel vandalisme verzekeren als onderdeel van de Hotelpakket polis.

Brandverzekering

Hotel brand verzekeren is een belangrijk onderdeel van het beschermen van uw hotel. Er kan natuurlijk brand uitbreken in een hotelkamer en daardoor schade worden veroorzaakt aan spullen in de kamer of aan het gebouw zelf. Een goede brand- of inventarisverzekering dekt dergelijke schade. Schade aan het gebouw zelf valt onder een gebouwenverzekering. Met deze verzekeringen in het pakket van uw hotelverzekering kunt u dus hotel brand verzekeren.

Diefstal verzekering

Naast een vandalisme verzekering en een verzekering tegen brand, is een verzekering tegen diefstal ook onderdeel van de Hotel verzekering. Met deze verzekering kunt u hotel diefstal verzekeren, zoals diefstal van (kas)geld bij uw hotel balie, diefstal bij een overval, en diefstal uit hotelkamers. Zelfs voor incidenten van inbraak zonder duidelijke inbraaksporen kunt u hotel diefstal verzekeren.

Cyberverzekering

Ook kunt u hotel schade verzekeren die u oploopt indien uw hotel wordt getroffen door een cyberaanval, hack, of andere vorm van cybercriminaliteit. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor, daarom kan het belangrijk zijn om een cyberverzekering toe te voegen aan uw hotelpakket polis.

Bedrijfsschadeverzekering

Financiële schade die uw hotel of B&B oploopt door bedrijfsstilstand als gevolg van een calamiteit, wordt verzekerd met een bedrijfsschadeverzekering. Gemiste omzet als gevolg van reparatiewerkzaamheden na een brand of lekkage, zijn gedekt. Zelfs een storing in de levering van schoon textiel en het tijdelijk sluiten van een naastgelegen bezienswaardigheid zijn gedekt omdat u daardoor boekingen en omzet misloopt.

Kosten hotel verzekering

Het afsluiten van een hotel verzekering is belangrijk om uw onderneming te beschermen tegen financiële schade. De hotel verzekering kosten zijn een investering om uw hotelonderneming op complete wijze te verzekeren tegen alle mogelijke risico’s waar uw hotel mee te maken kan krijgen.

De kosten voor een hotel verzekeren, worden bepaald door de verzekeringspremie en het eigen risico bij schade. De premie van uw hotelverzekering is afhankelijk van de verzekeringen in uw pakket en de gekozen dekking en van de locatie, het soort bedrijf en de bedrijfsgrootte van uw hotel. Voor iedere onderneming zijn de hotel verzekering kosten daarom verschillend.

Hotel verzekering afsluiten bij Klap Verzekeringsmakelaar

Bij Klap kunt u op een eenvoudige manier een hotel verzekering afsluiten. U heeft hiermee een compleet pakket aan verzekeringen voor uw hotel of B&B, met daarin alleen hetgeen u belangrijk vindt om te verzekeren. Een hotel verzekering afsluiten, helpt u, uw hotel en uw personeel te beschermen tegen financiële schade als gevolg van een incident. U wilt dat het uw gasten en uw personeel aan niets ontbreekt, daarom kunt u het beste hotel schade verzekeren om uw verzekeringen goed geregeld te hebben. Klap kan voor u uw hotel verzekeren met goede voorwaarden en tegen scherpe tarieven, zodat u zorgeloos kunt ondernemen. Met meer dan 170 jaar ervaring in het verzekeren van zakelijke risico’s en specialisme op het gebied van leisure- en hospitality verzekeringen, zijn wij u graag van dienst. Als u meer informatie wenst of vragen heeft over de Hotel verzekering, neem dan contact op met een van onze deskundigen.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Hotel verzekering
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies