Nieuws

Even voorstellen… Robert de Vos, financieel directeur bij Klap


Klap groeit hard en met deze groei mogen wij met enige regelmaat diverse nieuwe Klappers verwelkomen. Dit maal stellen wij aan u voor; Robert de Vos, financieel directeur bij Klap.

Wie ben je en sinds wanneer werk je bij Klap Verzekeringsmakelaar?
Ik ben Robert de Vos en ben in september bij Klap begonnen als financieel directeur. Ik ben verantwoordelijk voor alle financiële zaken binnen Klap, zoals de boekhouding, rapportages en belastingzaken. Ik heb altijd in financiële rollen gewerkt bij verschillende grote en kleinere bedrijven. Verder woon ik met veel plezier samen met mijn vrouw en 2 jongens in Naarden.

Hoe is de samenwerking met Klap tot stand gekomen?
Via wederzijdse connecties ben ik in gesprek gekomen met Jorg, de CEO van Klap. Er was meteen een persoonlijke klik en ook op werkgebied was er een match. Klap is een hard groeiend bedrijf en sterk in ontwikkeling, wat mede komt door enkele overnames. Deze fase met bijbehorende uitdagingen sprak mij erg aan en sloot ook aan op mijn werkervaring met groeiende organisaties. Maar ook tijdens de gesprekken met diverse andere collega’s was er wederzijds een goed gevoel. Genoeg reden dus om samen het avontuur aan te gaan!

Wat is de grootste verandering in je werk sinds de samenwerking met Klap?
De grootste verandering is denk ik vooral het goed leren kennen van alle verzekeringsproducten en bijbehorende (financiële) werkzaamheden. Ik heb ervaring in de bankensector en hoewel veel dingen herkenbaar zijn, is verzekeren toch echt een vak apart. Gelukkig heb ik veel collega’s met ruime verzekeringservaring en kunnen mij goed op weg helpen. Ook de verhalen die zij dagelijks meemaken met onze klanten vind ik erg interessant.

Welke ervaring in of tijdens je werk heeft veel indruk op je gemaakt?
Ik ben tijdens mijn werk altijd onder de indruk van hetgeen je kan bereiken met de kracht van samenwerking tussen mensen met een verschillende achtergrond en expertise. Door de kennis en kunde van je collega’s (die soms een totaal andere blik hebben) samen te voegen ontstaat vaak een oplossing die je alleen niet had kunnen bedenken en die vanuit alle kanten belicht is.

Wat maakt jouw werk zo leuk?
Als man van de cijfers heb ik veel regelmaat in mijn werk aangezien veel financiële werkzaamheden een herhalend karakter hebben. Maar toch houd ik het meeste van de afwisseling in mijn werk. Zeker als een bedrijf met veel onderwerpen bezig is zoals bij Klap het geval is, is geen dag hetzelfde. Vroeg of laat wordt alles financieel zichtbaar en heeft het impact op mijn werk. Zowel intern als buiten Klap heb ik veel contactpersonen om over hele diverse onderwerpen te spreken. Het zorgt ervoor dat het nooit saai wordt en je ook blijft leren over nieuwe zaken.