Nieuws

3 verrassende toepassingen van de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering


BAV beroepsaansprakelijkheid verzekering gebruik bedrijf

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten. Schade aan het vermogen van derden, bijvoorbeeld gemiste omzet, die u veroorzaakt door uitoefening van uw beroep, is gedekt.

Hiervoor kunt u de BAV ook gebruiken

Een fout is snel gemaakt. De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dan bescherming tegen de financiële gevolgen van zo’n beroepsfout. Voor accountants, notarissen, architecten, financieel adviseurs en advocaten is een beroepsverzekering zelfs verplicht. Naast deze gebruiksredenen van de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering, zijn er ook 3 minder bekende toepassingen:

1. Juridisch verweer

De kosten die u maakt om zich juridisch te verdedigen in geval van een beroepsclaim, vallen onder de BAV verzekering. Hierdoor bent u zeker van de juiste begeleiding en mogelijkheid tot verweer. Het maakt voor de dekking niet uit of de claim terecht of onterecht is.

2. Professionele indruk

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan helpen om de professionaliteit van uw onderneming te verhogen. Met een BAV als onderdeel van de verzekeringen voor uw bedrijf, geeft u niet alleen uzelf maar ook opdrachtgevers of partijen waar u mee samenwerkt een veilig gevoel. Het toont aan dat u uw zaken op orde heeft en dat financiële schade die ontstaat wanneer u een fout maakt, gedekt is.

3. Gunning van een opdracht

Regelmatig wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vereist door een opdrachtgever of detacheringsbureau. Zonder beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt de opdracht u dan niet gegund. Deze eis wordt door opdrachtgevers of detacheerders gesteld om zichzelf te beschermen en staat dan in het contract of in de voorwaarden van de opdracht. Met een BAV bent u in staat deze opdrachten aan te nemen.

Een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten kan op onze website, of neem contact op voor meer informatie.