Van Meijel
Freek-Jan Teunissen - Financieel Directeur
VanMeijel

Klantverhaal VanMeijel

Als ICT bedrijf dat software levert voor bouwprojecten en aanverwante bedrijfstakken, is VanMeijel zich zeer bewust van het risico van datalekken of cybercrime. Ondanks allerlei maatregelen kan zoiets een negatieve uitwerking hebben op het vertrouwen van hun klanten. Voor Van Meijel dus van vanzelfsprekend belang om hier de grootste zorgvuldigheid te betrachten.

Mogelijke reputatieschade

Freek-Jan Teunissen, Financieel Directeur bij VanMeijel: “Het is ondenkbaar dat wij gegevens lekken, ongeacht het belang en de soort gegevens. Dergelijk risico staat hoog, zo niet het allerhoogst op onze prioriteitenlijst om te allen tijde te voorkomen. Gelukkig is het zover nog nooit gekomen, maar dit is nou precies een risico dat je zo goed mogelijk wilt inperken of afdekken.”

Familiebedrijf

De pensioenregeling voor het personeel liep al naar volle tevredenheid via Klap, net als VanMeijel een familiebedrijf. De aansluiting met Frank Hoffmans, zorgde voor de spreekwoordelijke klik. Freek Jan: “Frank nam onze totale portefeuille door en heeft daarin gesaneerd en geadviseerd. We bleken nogal wat zaken oververzekerd te hebben en dat is nou ook weer niet nodig. Risico’s die je kan dragen, mag je ook zelf dragen. Cyberrisico is echter – zeker in onze branche – een aspect dat je wèl helemaal goed geregeld wilt hebben.”

Alles in één totaaloplossing

Inmiddels is nagenoeg de gehele verzekeringsportefeuille bij Klap ondergebracht. Freek-Jan: “We zijn scherp op premiestelling, maar vooral op kwaliteit. Als er iets misgaat willen we namelijk niet van het kastje naar de muur gestuurd worden. Bij Klap is alles op één polis ondergebracht: van reputatieschade tot en met het herstel van databestanden. Prettig om te kunnen vertrouwen op de korte, persoonlijke lijnen van een familiebedrijf dat – net als wij – professionaliteit en deskundigheid in huis heeft.”