Eigen Bedrijf Gebouw Goederen

Goederenverzekering

Met een goederenverzekering ben je verzekerd tegen schade aan goederen. Bijvoorbeeld na brand, waterschade, vandalisme of diefstal

Neem contact op
Goederenverzekering
Neem contact op

Met een goederenverzekering ben je verzekerd tegen schade aan de voorraad, grond- en hulpstoffen.

De goederenverzekering is bedoeld voor bedrijven die veel met voorraden en grondstoffen werken om producten te maken.

De verzekering vergoedt de marktwaarde, dit is de inkoopprijs van de goederen plus de afleveringskosten.


Jouw goederen in zekere handen

De goederen zijn de handelswaren of producten die jouw bedrijf verhandelt. Het kwijtraken van een goederenvoorraad en het repareren of vervangen is meestal erg duur en daarom is het belangrijk een goederenverzekering af te sluiten. Met deze verzekering zijn alle goederen verzekerd tegen de op het moment van verlies geldende marktwaarde en de inventaris is verzekerd tegen nieuwwaarde.

Schade aan grondstoffen, eindproducten of andere handelswaren? De Goederenverzekering van Klap vergoedt de schade. Zo kun je na schade nieuwe spullen kopen en snel weer aan de slag.

Voor wie is een goederenverzekering nuttig?

Niet elk bedrijf loopt dezelfde risico’s. Heb je bijvoorbeeld een fabriek met veel voorraden, en grondstoffen om producten te maken, dan kan een goederenverzekering een goede keuze zijn. Houd er rekening mee dat bij een verzekeraar meestal niet de verkoopprijs betaalt. De inkoopprijs wordt vergoed. Dat heet ook wel de vervangingswaarde. Dus wat je nodig hebt om de voorraad te vervangen.

Wat is het verschil tussen bedrijfsgoederen en handelsgoederen?

Er zijn twee soorten goederen te onderscheiden; bedrijfsgoederen en handelsgoederen. Handelsgoederen zijn bijvoorbeeld de voorraad die je in- en verkoopt of verbruikt bij het maken of bereiden van het eindproduct. Dit zijn bijvoorbeeld grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en verpakkingsmateriaal en dergelijke. Het zijn dus de goederen die geproduceerd worden binnen het bedrijf dan wel de goederen die verhandeld worden. Bedrijfsgoederen zijn goederen die dienen voor de uitoefening van het bedrijf. Hierbij kun je denken aan reinigingsmiddelen, brandstoffen en dergelijke.

Wat is meestal verzekerd met een goederenverzekering?

  • Schade aan de voorraad
  • Schade aan grond- en hulpstoffen

Goederen en inventaris beide verzekerd

Sommige verzekeringsmaatschappijen combineren een goederenverzekering met een inventarisverzekering. Dan zijn zowel de handelsvoorraad als de bedrijfsmiddelen, zoals computers en apparatuur, verzekerd.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Goederenverzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies