Eigen Bedrijf Gebouw Goederen

Inventarisverzekering

Met de inventarisverzekering kun je na schade de bedrijfsuitrusting herstellen of vervangen en de activiteiten voortzetten.

Inventarisverzekering

Alle spullen die niet voor de verkoop zijn bestemd vallen onder de inventarisverzekering.

Een inventarisverzekering is met name interessant wanneer jouw bedrijfsmiddelen kostbaar zijn.

Alle roerende zaken, zoals bedrijfsuitrusting, die aanwezig zijn in jouw bedrijf en de eventueel aanwezige voorraden.


Verzekering van de inventaris

Voor de verzekering van de inventaris dient het bedrag benodigd voor de aanschaf van nieuwe voorwerpen van dezelfde soort en kwaliteit te worden aangehouden (= nieuwwaarde). Voor de goederenvoorraad is de inkoopwaarde en/of kostprijs van de maximale voorraadpositie over het algemeen het uitgangspunt voor de bepaling van het verzekerd bedrag.

Voorbeeld: je bent ondernemer van een elektronicawinkel. Door een brand heeft de winkelvoorraad schade opgelopen. De beschadigde spullen kunt je niet zomaar op eigen kosten vervangen. Maar als je niet blijft leveren, loopt de omzet van het bedrijf gevaar. Met een Inventarisverzekering vang je deze risico’s op. Bij schade ontvang je een vergoeding waarmee je snel een nieuwe voorraad kunt inkopen.

Een inventarisverzekering voor een kantoor aan huis

Heb je een kantoor of andere werkruimte aan huis, dan moet je privé en zakelijk gebruik van spullen zoveel mogelijk scheiden. Als je in jouw woninginboedel apparatuur hebt die je zakelijk gebruikt, zoals bijvoorbeeld een laptop, printer of fotocamera, dan moet dit doorgeven worden aan jouw adviseur. De adviseur kan je vertellen wat daarvan de gevolgen zijn voor je privéverzekering en of je een zakelijke verzekering nodig hebt.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Inventarisverzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies