Aansprakelijkheid Zzp Zelfstandige

Bedrijfaansprakelijkheids­verzekering

Aansprakelijkheidsschade kan grote financiële gevolgen hebben voor zzp'ers. Beperk deze risico's met een goede AVB.

Bereken premie
Bedrijfaansprakelijkheids­verzekering
Bereken premie

Met de AVB bent u verzekerd tegen schade aan anderen en spullen en is daarom onmisbaar voor iedere organisatie.

Deze verzekering is bedoeld voor bedrijven, zzp’ers, verenigingen, stichtingen en VvE’s.

Een AVB verzekert het aansprakelijkheidsrisico van de verzekerden en biedt dekking voor beschadiging, letsel en personen.


Veroorzaakt u per ongeluk schade aan iemand anders of aan zijn spullen en wordt u hiervoor aansprakelijk gesteld? Dan kunt u een beroep doen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Bedrijfsvorm en aansprakelijkheid

Er kunnen zich veel vormen van aansprakelijkheid voordoen. In geval van schadeclaims biedt een AVB dan uitkomst. De bedrijfsvorm is bij het afsluiten van een AVB een belangrijk gegeven. Want bij een BV of een NV is het bedrijf de verzekeringnemer én verzekerde en is er voornamelijk aansprakelijkheidsrisico voor klanten en werknemers. Bij een eenmanszaak is de eigenaar tevens verzekeringnemer, hierbij speelt het aansprakelijkheidsrisico niet. Bij een vereniging of stichting kan de onduidelijke verhouding tussen leden en bestuur een rol spelen in het aansprakelijkheidsrisico. Het is dan belangrijk om de verschillende risico’s die u loopt in kaart brengen.

Dekking en aanvullingen

De hoedanigheid waarin een bedrijf, vereniging, stichting of  VVE is verzekerd is uitermate belangrijk. In de hoedanigheid van de polis worden de verzekerde activiteiten vermeld. Uiteraard kan de dekking met clausules worden uitgebreid.

U kunt met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering letselschade en/of zaakschade, die u en/of uw medewerkers tijdens hun werkzaamheden aanrichten, verzekeren. Maar ook tegen schadeclaims voor materiële schade, letselschade en zelfs gevolgschade kunt u zich met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekeren.”

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist Jouert Salhi
Voor al uw vragen over onze Bedrijfaansprakelijkheids­verzekering
Jouert Salhi
Desk accountmanager
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Vrijblijvend advies