Aansprakelijkheid Zzp Zelfstandige

Bedrijfaansprakelijkheids­verzekering

Aansprakelijkheidsschade kan grote financiële gevolgen hebben voor zzp'ers. Beperk deze risico's met een goede AVB.

Bedrijfaansprakelijkheids­verzekering

Met de AVB ben je verzekerd tegen schade aan anderen en spullen en is daarom onmisbaar voor iedere organisatie.

Deze verzekering is bedoeld voor bedrijven, zzp’ers, verenigingen, stichtingen en VvE’s.

Een AVB verzekert het aansprakelijkheidsrisico van de verzekerden en biedt dekking voor beschadiging, letsel en personen.


Veroorzaak je per ongeluk schade aan iemand anders of aan zijn spullen en word je hiervoor aansprakelijk gesteld? Dan kun je een beroep doen op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Bedrijfsvorm en aansprakelijkheid

Er kunnen zich veel vormen van aansprakelijkheid voordoen. In geval van schadeclaims biedt een AVB dan uitkomst. De bedrijfsvorm is bij het afsluiten van een AVB een belangrijk gegeven. Want bij een BV of een NV is het bedrijf de verzekeringnemer én verzekerde en is er voornamelijk aansprakelijkheidsrisico voor klanten en werknemers. Bij een eenmanszaak is de eigenaar tevens verzekeringnemer, hierbij speelt het aansprakelijkheidsrisico niet. Bij een vereniging of stichting kan de onduidelijke verhouding tussen leden en bestuur een rol spelen in het aansprakelijkheidsrisico. Het is dan belangrijk om de verschillende risico’s die jij loopt in kaart te brengen.

Dekking en aanvullingen

De hoedanigheid waarin een bedrijf, vereniging, stichting of  VVE is verzekerd is uitermate belangrijk. In de hoedanigheid van de polis worden de verzekerde activiteiten vermeld. Uiteraard kan de dekking met clausules worden uitgebreid.

Je kunt met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering letselschade en/of zaakschade, die jij en/of jouw medewerkers tijdens hun werkzaamheden aanrichten, verzekeren. Maar ook tegen schadeclaims voor materiële schade, letselschade en zelfs gevolgschade kun je jezelf met onze Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekeren.”

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Bedrijfaansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies