Livit Oscar Smit
Oscar Smit - Manager Financial Control
Livit

Klantverhaal Livit

Als leverancier van orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen helpt Livit op honderden locaties in Nederland en Duitsland mensen beter bewegen. Een mooie missie, waar zo’n vierhonderd full-time medewerkers zich elke dag voor inzetten.

Aansprakelijkheid en waterschade

De verzekeringszaken van Livit vallen onder de verantwoordelijkheid van Financieel Directeur Ostar Smit. Schadegevallen komen wel eens voor, bijvoorbeeld als een slecht zittende schoen tot een valpartij leidt en Livit aansprakelijk wordt gesteld. En na hevige regenval stond een Rotterdamse vestiging helemaal blank. Bij zijn vorige grote internationale werkgever was hiervoor een aparte medewerker beschikbaar. Die hield alle risico’s in de gaten en zorgde voor de beste oplossingen, nu is die rol uitbesteed aan Klap Verzekeringsmakelaar.

Vinger aan de pols

De gehele verzekeringsportefeuille is bij Klap ondergebracht, van werknemersregelingen tot inboedel, opstal en aansprakelijkheid. Onlangs zijn alle verzekeringen weer doorgelicht en zijn de huurdersbelangen voor panden waar ze niet meer zaten gesaneerd. Naast overbodige dekkingen let accountmanager Frank Hoffmans ook goed op nieuwe kansen, zoals voor het advies om het Eigen Risico voor de WGA in eigen beheer te nemen.

Zorg uit handen

Ostar: “Ik heb simpelweg de kennis noch de tijd om alle risico’s adequaat te analyseren, laat staan om de markt af te struinen naar de beste oplossing om zaken goed af te dekken. Het is prettig dat ik die zorg kan overlaten aan Frank, die er goed op hamert regelmatig alles opnieuw te scannen om up-to-date te blijven.”