Verzekeringen voor zzp’ers in de IT-sector

Voorkom onnodige financiële schade en bescherm jezelf als zzp’er en jouw bedrijf in de IT-sector tegen de risico's.

Verzekeringen voor zzp’ers in de IT-sector

Een ongeluk zit in een klein hoekje, fouten maken we allemaal. Bewapen jezelf en jouw bedrijf daarom tegen potentiële risico’s.

De zzp verzekeringen zijn geschikt voor iedere zelfstandige ondernemer die werkzaamheden uitvoert in de IT/ICT sector.

Binnen een aantal stappen sluit je eenvoudig de juiste verzekering(en) af. Zo kun jij met een gerust hart ondernemen.


Jij speelt als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP) in de IT-sector een cruciale rol in de moderne online omgeving van bedrijven en personen. Een ieder loopt risico’s binnen zijn of haar vakgebied. Echter, als zzp’er ben je persoonlijk aansprakelijk voor letsel of schade die je tijdens je werkzaamheden veroorzaakt aan andere. Het is daarom zeer belangrijk dat je de juiste verzekeringen afsluit om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen deze risico’s. Op deze manier voorkom je vervelende situaties na schade die op zichzelf grote financiële problemen kunnen veroorzaken. Bij Klap ben je aan het juiste adres. Binnen 5 minuten sluit je eenvoudig online de belangrijkste verzekeringen af voor zzp’ers in de IT-sector.

De belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers in de IT/ICT

Voor zelfstandige in de IT-sector is het raadzaam om enkele essentiële verzekeringen te overwegen om zowel jezelf als jouw onderneming te beveiligen. Hoewel de specifieke verzekeringen die je nodig hebt kunnen verschillen, hebben we hieronder de meest gebruikelijke voor je opgesomd. Mocht je advies willen over de meest geschikte verzekering voor jou, dan kun je contact met ons opnemen via 020 261 06 70.

1. Ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering voorziet in vergoedingen bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval, waarbij de aard van het ongeval beoordeeld moet worden door een medische deskundige.

2. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Deze verzekering biedt bescherming tegen aansprakelijkheid voor schade aan andermans eigendommen of lichamelijke letsels die door jou zijn veroorzaakt. Bovendien dekt de verzekering de financiële lasten die voortvloeien uit deze schade.

3. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen professionele fouten, zoals bijvoorbeeld foutieve berekeningen of onjuiste adviezen, die financiële schade kunnen veroorzaken voor anderen. Deze dekking geldt niet alleen voor jou als zzp’er, maar strekt zich ook uit tot eventuele stagiaires en/of uitzendkrachten die je inhuurt of aanstuurt.

4. Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering biedt bijstand van een juridisch expert in het geval van zakelijke geschillen en juridische vragen. Daarnaast kun je rekenen op ondersteuning bij het innen van openstaande vorderingen als jouw opdrachtgever weigert te betalen.

5. Workationverzekering

De workationverzekering dekt kosten voor noodhulp, bagage, dringende reiskosten en persoonlijke ongevallen. Aanvullende dekkingen zijn beschikbaar.


Hulp nodig bij het online afsluiten?

In de hulpvideo leggen wij stap voor stap uit hoe je snel en eenvoudig de belangrijkste verzekeringen voor zzp’ers online afsluit.

Bekijk de hulpvideo


Verzekeringen voor zzp in de bouw direct online afsluiten

Binnen 5 minuten sluit je eenvoudig de juiste verzekering(en) voor jou als zzp’er in de IT/ICT online af. Nadat je jouw beroep hebt ingevoerd in de aanvraagmodule, wordt er een lijst met geschikte verzekeringsopties weergegeven. In deze lijst kun je tevens gedetailleerde informatie vinden over wat elke verzekering precies omvat, welke risico’s gedekt zijn en welke verplichtingen eraan verbonden zijn. In deze video leggen we uit hoe je snel en eenvoudig de juiste verzekering(en) afsluit. Wil je liever persoonlijk geholpen worden? Neem dan contact met ons op via 020 261 06 70.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies