Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Voor wie is een beroeps­aansprakelijkheidsverzekering?

Direct uw premie berekenen voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bereken premie
Voor wie is een beroeps­aansprakelijkheidsverzekering?
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Voor wie is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is er voor ondernemers, professionals en zzp’ers die een onafhankelijk beroep uitoefenen. Over het algemeen zijn dit adviserende beroepen, zoals accountant, beleidsadviseur, jurist, recruitment consultant, ICT-professional, makelaar, advocaat of bouwkundig adviseur. Maar ook voor andere beroepsgroepen kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst bieden.
Vul onderaan de pagina uw beroep en verwachte jaaromzet in om direct te weten of de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor u geschikt is.

Voor sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht. Bijvoorbeeld, op basis van wetgeving wordt voor bepaalde beroepen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht gesteld omdat het beroepsaansprakelijkheidsrisico voor deze beroepen hoog is. Ook kunnen opdrachtgevers of bemiddelingsbureaus vereisen dat u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebt, voordat zij met u in zee gaan.

Wat vergoedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt tegen onverwachte kosten door schade aan derden. Het gaat om schade rechtstreeks veroorzaakt door uitoefenen van uw beroep. Anders dan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, vergoedt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering vermogensschade die is toegebracht onder het risico van het maken van een beroepsfout. Iedereen die onafhankelijk werkt, heeft in principe te maken met dit risico.
Omdat kosten van schade door een beroepsfout hoog kunnen uitvallen, kan het verstandig zijn u daartegen te verzekeren. Ook als een schadeclaim volgens u onterecht is maakt u kosten voor verdediging en juridische bijstand. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor de vermogensschade waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld door de klant, maar biedt ook dekking voor juridische kosten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt een veilig gevoel en zorgt dat u door kunt gaan met uw werk als ondernemer of zelfstandige.

Als grootste online aanbieder voor zzp’ers, ondernemingen en professionals weet Klap.com als geen ander welke beroepsrisico’s u loopt. Maak gratis een afspraak voor een adviesgesprek met onze deskundige, vraag vrijblijvend een offerte aan of sluit direct een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Judith de Boer
desk accountmanager klant relaties Judith de Boer
Onze specialist Marc  Drenth
teamcoach deskaccountmanager Marc Drenth
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies