Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Deze beroepsaansprakelijkheids­verzekering past het best bij u

Een uitgebreide uitleg over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bereken premie
Deze beroepsaansprakelijkheids­verzekering past het best bij u
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Iedere ondernemer of zzp’er loopt aansprakelijkheidsrisico tijdens het werk. Uw klant of opdrachtgever kan financiële schade oplopen en u daarvoor verantwoordelijk houden. Er kan bijvoorbeeld een verkeerde berekening worden gemaakt door u of door een van uw medewerkers, een uiterste datum kan worden gemist, of er kan onbedoeld een verkeerd advies worden gegeven. Ook kunt u onterecht aansprakelijk worden gesteld. In al deze gevallen, biedt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen de gevolgen van schade aan derden door een fout tijdens het uitvoeren van uw beroep. Niet alleen zorgt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor schadeloosstelling van derden, ook kunt u rekenen op juridische bijstand, bereddingskosten en vergoeding van de kosten voor vaststelling van de aansprakelijkheid. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is vooral onmisbaar als u een onafhankelijk beroep uitoefent. Bijvoorbeeld als u accountant, architect, gewichtsconsulent, beleidsadviseur, of jurist bent. In sommige beroepen is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zelfs verplicht.
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen materiële schade en letselschade aan derden. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt geen vermogensschade en is dus in veel gevallen niet afdoende.

Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering past bij mij?

Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij u past, is van meerdere punten afhankelijk. Op Klap.com kunt u beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en de verzekering vinden die bij u past. Door meerdere keuzemogelijkheden kan de dekking van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering worden aangepast zodat deze aansluit bij uw wensen. Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering u het beste kunt afsluiten, is onder andere afhankelijk van uw beroepsrisico’s. De beroepsrisico’s en de hoogte van mogelijke schadeclaims, bepalen welk bedrag u het beste kunt verzekeren bij uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Er zijn namelijk verschillende maximale bedragen mogelijk. De gekozen jaarlimiet is mede bepalend voor de hoogte van uw premie. Door ervaring en door kennis van de markt, weet Klap welke risico’s u loopt in uw beroep. Als u hierover wilt sparren of advies wil, staan wij uiteraard voor u klaar.

Verder, is het belangrijk om te kijken of u een mogelijk risico zelf zou kunnen dragen. Bij beroepsaansprakelijkheidsrisico kan het om schadeclaims van zeer hoge bedragen gaan. Het is dan verstandig hiervoor een verzekering af te sluiten. Wel kan u de hoogte van het verzekerde bedrag aanpassen afhankelijk van of uw onderneming over meer of minder financiële middelen beschikt. Bent u al actief als ondernemer of als zzp’er? Dan past een beroepsaansprakelijkheidsverzekering waarbij een inloopdekking wordt meeverzekerd, het beste bij u. Op die manier bent u ook beschermd tegen aanspraken door gebeurtenissen uit het verleden. Wilt u extra zekerheid? Ga dan voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering met dubbele jaarlimiet. Door een dubbele jaarlimiet mee te verzekeren, kan er twee keer per jaar aanspraak worden gemaakt op het maximaal verzekerde bedrag. Het bedrag dat jaarlijks kan worden uitgekeerd, wordt hiermee dus verdubbeld.

Heb ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt tegen het ‘kantoorrisico’; het dagelijkse risico dat voortkomt uit bedrijfsvoering. Voor elke ondernemer en een groot deel van alle zzp’ers kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering daarom van groot belang zijn. Als u nog geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt, biedt Klap u de mogelijkheid deze met korting af te sluiten wanneer u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten.

Wij spreken regelmatig met verzekeringsadviseurs, juristen en deskundigen uit uw branche en we luisteren goed naar onze verzekerden. Onze schadebehandelaars houden rekening met uw reputatie en de commerciële verhouding tussen u en uw opdrachtgever.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies