Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

5 redenen om een CAR-verzekering af te sluiten

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
5 redenen om een CAR-verzekering af te sluiten
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Is een CAR-verzekering wel relevant? Is een CAR-verzekering echt nodig? Is het een goed idee om er een af te sluiten? In veel gevallen is het inderdaad verstandig om een CAR-verzekering af te sluiten. Dit zijn 5 redenen waarom het verstandig is om een CAR-verzekering af te sluiten:

1. Omdat de CAR-verzekering uzelf en uw opdrachtgever beschermt

Met een CAR-verzekering, zijn zowel u als uw opdrachtgever beschermd tegen onverwachte kosten. Tijdens de bouw kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden die leiden tot schade, zoals een heftige storm of brand, of een uitvoeringsfout. Een dergelijke gebeurtenis kan leiden tot hoge kosten. De CAR-verzekering vergoedt deze kosten voor u. Dit is een van de belangrijkste redenen om een CAR-verzekering af te sluiten.

2. Om financiële zekerheid en rust te hebben tijdens het bouwproject

Een CAR-verzekering biedt financiële zekerheid en rust tijdens het werken aan- of het laten uitvoeren van een bouwproject. De verzekeraar draagt de mogelijke risico’s tijdens de bouw. Daardoor hoeft u zich niet af te vragen of u de kosten kan dragen indien er schade ontstaat.

3. Om bouwmaterialen die beschadigd raken of gestolen worden te kunnen vervangen

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) vergoeden alleen kosten van schade aan derden. Kosten van schade die u zelf oploopt, bijvoorbeeld doordat uw gereedschap beschadigd raakt door ineenstorting van het bouwwerk of doordat u bouwmaterialen moet vervangen nadat deze van de bouwplaats zijn gestolen, worden niet vergoed. Een CAR-verzekering vergoedt deze kosten voor uw eigen spullen wel. De beschikbare vergoeding voor schade aan uw eigen spullen, is dus een goede reden om een CAR-verzekering af te sluiten.

4. Om de verstandhouding tussen u en uw opdrachtgever goed te houden

Door als zelfstandige of als aannemer een CAR-verzekering af te sluiten, ziet uw opdrachtgever dat u uw zaken op orde heeft. Doordat u over een CAR-verzekering beschikt, kan de opdrachtgever rekenen op vergoeding indien het bestaande pand of het werk in aanbouw beschadigd raakt. Door aanvullende dekkingen is er zelfs vergoeding wanneer een kostbaar artikel dat uw opdrachtgever besteld heeft, beschadigd raakt tijdens transport.
Indien er onverhoopt schade ontstaat, krijgt uw opdrachtgever de kosten snel vergoed los van de financiële middelen die u of uw bedrijf heeft.

5. Om bij schade snel afwikkeling en vergoeding te laten plaatsvinden

Wanneer er schade ontstaat en er iemand aansprakelijk voor kan worden gehouden, betekent dit niet dat uw kosten direct vergoed worden. Bij aansprakelijkheidszaken kan het namelijk lang duren voordat er uitgekeerd wordt. Door zelf een CAR-verzekering in beheer te hebben, kan uw verzekeraar direct uw kosten vergoeden bij schade. De afwikkeling van de aansprakelijkheid gebeurt dan door uw verzekeraar en u hoeft hier niet op te wachten.

CAR-verzekering afsluiten

Bent u na het lezen overtuigd van de noodzaak van een CAR-verzekering? Via Klap kunt u een CAR-verzekering afsluiten die is afgestemd op uw persoonlijke situatie. Klap is al jarenlang specialist op het gebied van zakelijke- en particuliere verzekeringen en levert maatwerkoplossingen. Onze deskundigen kunnen u voorzien van een objectief advies.
U kan een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Als u nog vragen heeft, kan een van onze deskundigen deze voor u beantwoorden.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies