Hotelverzekering bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hotels

Leisure verzekering

Met de leisure verzekering is uw onderneming optimaal beschermd tegen schade- en aansprakelijkheidsrisico's.

Leisure verzekering

De leisureverzekering is een verzekeringspakket specifiek afgestemd op de risico's van ondernemingen in de vrijetijdssector.

De leisureverzekering is er voor verschillende soorten leisure bedrijven, zoals campings, hotels en horecaondernemingen.

Standaard is aansprakelijkheidsrisico gedekt, daarnaast is het pakket uit te breiden met schade- en/of personeelsverzekeringen.


Ondernemers in de leisure sector hebben te maken met uiteenlopende risico’s. Een klant kan vallen op uw indoor-skibaan en daardoor een arm breken, of er kan brand ontstaan in een van de huisjes op uw recreatiepark. De kans op een ongelukje is in de vrijetijdssector groot. Daarmee neemt het belang van goed verzekeren toe. Hoe uitdagend het werken in deze sector is, zo uitdagend is het om een verzekering te vinden die bij uw situatie aansluit. Voor ondernemers zoals u is de leisure verzekering ontworpen. Hier leest u alles over de leisure verzekering en wordt duidelijk wat voor soorten leisure verzekeringen er zijn. Ook geven we antwoord op de vraag ‘Wat is een leisure verzekering?’.

Wat is een leisure verzekering?

Een leisure verzekering is speciaal bedoeld voor ondernemingen in de vrijetijdsindustrie. Dit zijn ondernemingen die voorzieningen leveren op het gebied van recreatie, toerisme, entertainment of sport. Als ondernemer in deze sector vraagt u zich misschien af: Wat is een leisure verzekering en wat kan deze verzekering doen voor mij en mijn onderneming? Een leisure verzekering is een verzekeringspakket dat is afgestemd op de specifieke risico’s waar vrijetijdsbedrijven mee te maken kunnen krijgen. Er bestaan verschillende soorten leisure verzekeringen, ook wel vrijetijds verzekeringen genoemd. Het verzekeringspakket van de leisure verzekering bestaat doorgaans uit een aansprakelijkheidsverzekering en een brandverzekering. Daarnaast is het mogelijk om de vrijetijds verzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen.

Voordelen vrijetijds verzekering

Een vrijetijds verzekering biedt u specifieke voordelen. Zo bestaat de leisure verzekering uit een compleet pakket aan zakelijke verzekeringen. Hierdoor betaalt u een vaak voordeligere prijs dan wanneer u de benodigde verzekeringen los zou afsluiten en verzekert u in één keer al uw bedrijfsspecifieke risico’s.

Door een leisure verzekering afsluiten, kunt u als ondernemer vertrouwen op een verzekering op maat voor uw leisure onderneming. Vrijetijds verzekeringen zijn afgestemd op uw persoonlijke situatie en -risico’s en hebben veelal ruime voorwaarden.

Leisure verzekeringen zijn uniek binnen de verzekeringswereld en verzekeren uw bedrijf tegen uiteenlopende schades en aansprakelijkheid. Leisure verzekeringen bieden vaak ook dekking bij risicovolle activiteiten die bij andere verzekeringen zijn uitgesloten.

Voor wie is een vrijetijdsverzekering?

De Vrijetijds verzekering is bedoeld voor bedrijven in de leisure sector. Hieronder vallen alle ondernemingen die voorzien in de vrijetijdsbesteding. Voor horeca-ondernemingen, recreatieparken en entertainment-ondernemingen is de Vrijetijds verzekering bij uitstek geschikt. Ook andere bedrijven die zich in de vrijetijdsindustrie bevinden kunnen een leisure verzekering afsluiten. De risico’s op schade en/of aansprakelijkheid is in deze sector hoog. Een goede verzekering die deze risico’s dekt is dan onmisbaar. Dit geldt niet alleen voor het MKB, maar ook voor grote bedrijven is een leisure verzekering afsluiten essentieel.

Daarom een vrijetijds verzekering bij Klap Verzekeringsmakelaar

  • Jarenlange ervaring en gespecialiseerd in het verzekeren van recreatie, hospitality, hotel en horeca;
  • Onafhankelijk en deskundig advies;
  • Vooraanstaand verzekeringsmakelaar op het gebied van leisure verzekeringen;
  • Vaste contactpersonen en gespecialiseerde schadebehandelaars;
  • Actieve schadebehandeling en inzet van onafhankelijke experts bij schade;
  • Marktontwikkelingen worden bijgehouden en uw dekking wordt geactualiseerd bij veranderende wetgeving;
  • Samen met u evalueren we over verbetering en/of aanvulling van uw verzekeringspakket in combinatie met verlenging.

Soorten leisure verzekeringen

Vanwege de uiteenlopende typen ondernemingen, zijn er verschillende vrijetijds verzekeringen denkbaar. Klap heeft al verzekeringspakketten voor hotels, campings en recreatieparken, en indoor- en outdoor sportbedrijven.

Hotel

Voor hotels is er de Hotel verzekering van Klap. Deze verzekering is afgestemd op de specifieke risico’s waar u als hoteleigenaar mee te maken kunt krijgen, zoals een hotelkamer die niet meer te verhuren is als gevolg van brand- of waterschade, of een hotelgast die ziek wordt door iets verkeerds te hebben gegeten in het restaurant. De Hotel verzekering bestaat doorgaans uit een aansprakelijkheidsverzekering, gebouwenverzekering/huurdersbelang, inventarisverzekering en een bedrijfsschadeverzekering. Eventueel kan de dekking worden uitgebreid met aanvullende verzekeringen.

Camping

Voor campingeigenaren en recreatieparkeigenaren is de Recreatiepark verzekering van Klap geschikt. Met de speciaal op maat gemaakte recreatiepolis van Klap bent u als recreatieparkeigenaar of campingeigenaar onder andere verzekerd voor brand-, water- en diefstalschade, aansprakelijkheid, bedrijfsschade en extra kosten. Hieraan kunnen op maat gemaakte verzekeringsdekkingen worden toegevoegd. De recreatieverzekeringspolis of camping verzekering is een compleet pakket met uitgebreide dekking voor uw onderneming. U kunt zich richten op uw gasten en wij richten ons op uw risico’s.

Outdoor en indoor sportbedrijf

De In- en outdoor sportbedrijf verzekering is bedoeld voor ondernemingen die zich richten op sport- en entertainment activiteiten. De indoor sportbedrijf verzekering en outdoor sportbedrijf verzekering biedt een compleet verzekeringspakket met uitgebreide dekking en goede voorwaarden. Deze verzekering dekt ook de risico’s welke bij andere verzekeringen vaak zijn uitgesloten. Ook kunt u met de indoor sportbedrijf verzekering en de outdoor sportbedrijf verzekering van Klap vertrouwen op tijdige en deskundige schadeafhandeling.

Evenementenverzekering

Voor evenement organisatoren is er de evenementenverzekering van No Risk. Er kan altijd iets misgaan waardoor uw evenement letterlijk of figuurlijk in het water valt. Met de evenementenverzekering verzekert u zich tegen de financiële risico’s van een evenement. De verzekering heeft een uitgebreide dekking bestaande uit onder andere onkosten, schade door extreem weer, aansprakelijkheid, materiaal, ongevallen en non-appearance. Een evenementenverzekering afsluiten kan per evenement, of u kunt kiezen voor een doorlopende evenementenverzekering.

Let op: Het annuleringsrisico als gevolg van het COVID-19 virus kan op dit moment niet meer verzekerd worden. Andere (annulerings)risico’s zijn nog wel te verzekeren.

Kosten leisure verzekering

De leisure verzekering kosten worden gevormd door de verzekeringspremie en de poliskosten. De hoogte van de verzekeringspremie wordt onder andere bepaald door de sector waarin u zich begeeft, de risicoklasse, de hoedanigheid van uw onderneming en de risicospreiding. Wat voor u de leisure verzekering kosten zullen zijn, is daarom afhankelijk van uw onderneming en de gekozen dekking.

Schade aan uw onderneming kan hoge kosten met zich meebrengen. Ook wanneer u aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan anderen, heeft dit grote financiële gevolgen. Het is daarom verstandig om te investeren in een goede leisure verzekering.

Als ondernemer in de vrijetijdssector, is het belangrijk niet teveel en niet te weinig te verzekeren. De deskundigen van Klap kunnen met u meekijken en u adviseren over wat voor u en uw bedrijf de juiste leisure verzekering en juiste dekking is.

Vrijetijds verzekering afsluiten bij Klap Verzekeringsmakelaar

Door een leisure verzekering afsluiten, is uw onderneming verzekerd voor risico’s zoals schade en aansprakelijkheid. U beschermt hiermee uzelf en uw bedrijf tegen ernstige financiële gevolgen. Vrijetijds verzekeringen zijn relatief nieuw en uniek op de verzekeringsmarkt. Met de vrijetijds verzekering van Klap heeft u een compleet verzekeringspakket, afgestemd op de behoefte van uw bedrijf.

Klap is specialist in leisure verzekeringen en heeft daarnaast ruim 170 jaar ervaring in het verzekeren van zakelijke- en particuliere risico’s. Wij maken gebruik van persoonlijk en deskundig advies en stemmen uw verzekering af op uw situatie.

Wilt u graag meer informatie over de Leisure verzekering? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs geven u graag inzicht in uw risico’s en de mogelijkheden voor uw onderneming.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Leisure verzekering
Onze specialist Nausikaä  Jansen
account director Nausikaä Jansen
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies