Personeel Werknemers Bedrijf

Employee Benefits

Op het gebied van pensioenen, zorg, inkomen en personal benefits valt er vaak een hoop te winnen voor uw werknemers.

Neem contact op
Employee Benefits
Neem contact op

Employee benefits is letterlijk vertaald “voordelen voor de werknemer”. Hiermee worden alle voordelen voor de werknemer bedoeld.

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om extraatjes. Dit kan een voordeel zijn voor het midden- en klein bedrijf.

Door middel van employee benefits kan de financiële positie van de werknemer verder verbeterd worden.


Employee benefits maken het verschil

Op het gebied van pensioenen, zorg, inkomen en personal benefits valt er vaak een hoop te winnen voor uw werknemers. En dus ook voor u! Employee benefits worden steeds belangrijker doordat sociale voorzieningen steeds verder worden uitgekleed. Door middel van employee benefits kan de financiële positie van de werknemer verder verbeterd worden.

U wilt als werkgever interessante secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen bieden, tegen een aantrekkelijke prijs. Of het nu gaat om pensioenen, een collectieve zorgverzekering, een WIA-gerelateerde verzekering of personal benefits, er valt vaak een hoop te winnen voor u en uw werknemers.

Waarom zijn employee benefits belangrijk?

Door werknemers goede arbeidsvoorwaarden aan te bieden, zullen ze ook beter in staat zijn om zich optimaal in te zetten. Door bijvoorbeeld een goede overwerkvergoeding te bieden, zullen werknemers ook eerder bereid zijn om extra uren te werken. Het hoeft niet altijd geld te kosten. Als werkgever kunt u bijvoorbeeld bij een verzekeraar collectieve korting op de schade- en zorgverzekeringen bedingen, maar denk ook eens aan een collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

In plaats van een korting op de premie, kan er ook een betere dekking worden afgesproken met een verzekeraar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een uitgebreidere dekking voor fysiotherapie in de zorgverzekering. Dit is ook gunstig voor de werkgever, want het geeft een besparing op de re-integratiekosten.

Pensioen

De belangrijkste aanvullende arbeidsvoorwaarde is een pensioenopbouw. Sommige werkgevers zijn verplicht om een pensioenregeling aan te bieden. De werkgevers die dat niet zijn, zouden ook de mogelijkheid kunnen bieden om pensioen op te bouwen.

Keuzemogelijkheden

Een goed pakket employee benefits biedt het personeel de keuze uit verschillende aanbiedingen. Denk daarbij aan een auto van de zaak, de telefoonaansluiting, kinderopvang. Vroeger noemden we dit soort voorzieningen secundaire arbeidsvoorwaarden. Nu noemen we ze employee benefits, extraatjes voor de werknemer.

Voorbeelden van employee benefits zijn:

Heeft uw onderneming al voorzieningen getroffen?

Laat ons kijken naar de gemaakte afspraken, misschien zijn er mogelijkheden om te besparen of om betere regelingen te treffen voor uw werknemers.

Ik wil advies