Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Taxateur

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Taxateur
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is er speciaal voor taxateurs. Zo loopt u als taxateur aanzienlijke aansprakelijkheidsrisico’s wanneer u een beroepsfout maakt, zoals het afgeven van een foutieve taxatie. Uw klant kan direct vermogensschade lijden en u aansprakelijk stellen. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) bent u als taxateur verzekerd tegen schade aan het financiële vermogen van derden na het maken van een beroepsfout.

Beroepsaansprakelijkheid taxateur

Als taxateur schat u de waarde in van huizen, informatie, kunstwerken of verzamelobjecten. De taxatie of waardebepaling die u afgeeft, vormt meestal het uitgangspunt voor uw klanten. Mocht u een fout advies geven, nalatig zijn of een verkeerde beslissing maken, dan kan uw klant financiële schade oplopen. Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen vermogensschade van derden die u heeft toegebracht tijdens het uitoefenen van uw beroep.

Het verschil met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor taxateurs

Velen denken dat dit soort schades onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) vallen, maar dit is niet waar. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen de schade die u heeft toegebracht aan derden of spullen van derden onder werktijd. Zo kan uw klant bijvoorbeeld letselschade oplopen tijdens een bezoek aan uw kantoorpand, of u kunt zijn/haar kunstobject uit uw handen laten vallen tijdens een taxatie. Daarentegen dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering alleen de vermogensschade van derden die u tijdens het uitoefenen van uw beroep als taxateur heeft veroorzaakt. Heeft u geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering, dan kan de schade zelfs op uw privévermogen verhaald worden. Dit zijn flinke bedragen die u zelf meestal niet kunt dragen. Denk hierbij aan de waarde die uw klant is misgelopen door uw verkeerde taxatie. Naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dient u wel altijd een reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Kosten beroepsaansprakelijkheidsverzekering taxateur

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor taxateurs zijn relatief laag als u kijkt naar de omvang van de gevolgen bij het maken van een beroepsfout. Omdat we te maken hebben met grote aansprakelijkheidsrisico’s bieden wij taxateurs een op maat gemaakte verzekeringsoplossing. Wij werken samen met één van de grootste Amerikaanse verzekeraars op het aansprakelijkheidsdomein, waardoor de kwaliteit van het product goed gewaarborgd blijft en de verzekering aangeboden kan worden tegen een scherpe premie. Onze specialisten volgen nauwlettend de ontwikkelingen in uw branche, weten wat er speelt en kunnen taxateurs hierdoor een passende BAV-verzekering aanbieden.

Dekking beroepsaansprakelijkheidsverzekering taxateur

De dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor taxateurs is afgestemd op de risico’s van de beroepsgroep. Als taxateur dient u voor het uitoefenen van uw beroep lid te zijn van een vereniging of organisatie, zoals het NRVT of NWWI. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor taxateurs is trouwens vaak ook verplicht om toe te kunnen treden bij zo’n vereniging.

Wanneer u als taxateur de beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, kunt u zelf uw dekking samenstellen. Zo kiest u de hoogte van uw eigen risico, het verzekerde bedrag en kunt u een uitloopdekking en dubbel jaarlimiet meeverzekeren. Met een uitloopdekking

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies