Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Accountant

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Accountant
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants beschermt u als accountant tegen financiële risico’s door fouten die u tijdens het werk kunt maken. Beroepsfouten zijn bijvoorbeeld nalatigheid, vergissing, verzuim of onjuiste advisering. Een beroepsfout kan tot negatieve gevolgen leiden voor uw opdrachtgever, die op zijn beurt u hiervoor aansprakelijk kan stellen.

U kunt bijvoorbeeld een rekenfout maken of een advies geven dat leidt tot negatieve consequenties voor uw opdrachtgever. Als accountant werkt u met gevoelige informatie en kunnen de gevolgen van uw handelen groot zijn. Een mogelijke beroepsfout heeft vaak grote impact voor uw klant. Als accountant loopt u daarom extra risico om aansprakelijk gesteld te worden. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dan van groot belang. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants vergoedt vermogensschade aan anderen, die rechtstreeks veroorzaakt is door uw werkzaamheden.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert een accountant tegen de aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van beroepsfouten. Het gaat hierbij alleen om financiële schade (vermogensschade) veroorzaakt aan derden. Financiële claims kunnen oplopen tot honderdduizenden euro’s en daar wil u natuurlijk tegen beschermd worden. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants biedt ook vergoeding voor de kosten van het vaststellen van de aansprakelijkheid, de kosten van juridische bijstand, de wettelijke rente en bereddingskosten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). Deze verzekeringen kunnen dan ook als combinatie worden afgesloten.

Welke beroepsaansprakelijkheidsverzekering past bij mij als accountant?

Als accountant heeft u te maken met belangrijke en gevoelige informatie. Ondanks uw nauwkeurigheid en de hoge kwaliteit van uw werk, is een vergissing niet altijd te voorkomen. Er zijn hoge aansprakelijkheidsrisico’s verbonden aan het werken in deze branche. Daarom is voor iedere accountant in Nederland een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij de wet verplicht gesteld.
Klap.com kan u helpen bij het vinden van een dekking die is afgestemd op uw beroepsrisico’s als accountant. Wij houden daarbij altijd rekening met uw eigen wensen en de voorwaarden vanuit de wetgeving.

Waar moet ik op letten als accountant bij het afsluiten van een BAV-verzekering?

Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants is heel eenvoudig. Klap biedt de mogelijkheid uw verzekering naar wens te kunnen samenstellen. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants heeft u de keuze uit meerdere opties. U kunt de hoogte van de verzekerde uitkering kiezen. Dit is het bedrag dat maximaal wordt uitgekeerd in het geval van een beroepsaansprakelijkheidsclaim. Klap adviseert u graag over de mogelijkheden. Over het algemeen, wordt aangeraden bij het bepalen van de hoogte van de verzekerde uitkering (jaarlimiet) rekening te houden met uw geschatte jaarinkomen en de hoogte van mogelijke schadeclaims. Het is belangrijk om te weten of u het inlooprisico wil verzekeren. Het kan namelijk voorkomen dat u nog aansprakelijk wordt gesteld voor gebeurtenissen uit het verleden. Door een inloop dekking te kiezen bij de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants, bent u verzekerd voor aanspraken door fouten uit het verleden.

Wilt u extra zekerheid? Vraag dan de dubbele jaarlimiet aan. Hiermee is de gekozen jaarlimiet twee keer per jaar beschikbaar, waardoor het maximaal uit te keren bedrag wordt verdubbeld.

Bij Klap kunt u bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants ook bedrijfsaansprakelijkheid meeverzekeren. Tegen een scherpe premie bent u dan beschermd tegen alle aansprakelijkheidsrisico’s.

Hoe sluit ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af?

Bij Klap is het heel eenvoudig om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. U kunt binnen 30 seconden uw premie online berekenen. Selecteer ‘accountant’ en geef uw geschatte jaaromzet op. Dit is van belang om de juiste dekkingsmogelijkheden aan te bieden. U kunt kiezen voor de gewenste premietermijn (bijvoorbeeld jaarlijks) en u kunt het maximaal verzekerde bedrag per jaar kiezen. Daarnaast, zijn er nog andere keuzemogelijkheden die u kunt selecteren. Onder andere een dubbele jaarlimiet en het meeverzekeren van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, behoren tot de opties. U selecteert de gewenste opties om de dekking van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants naar uw persoonlijke situatie samen te stellen. Na afronding, kunt u ervoor kiezen om de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor accountants direct af te sluiten. Wilt u er nog over nadenken? Dan kunt u de offerte naar uw mail laten sturen. Twijfelt u nog of wilt u graag een gratis advies ontvangen? Dan staan onze adviseurs uiteraard voor u klaar.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies