Da Vinci bedrijf
Willem van Raalte - CEO en eigenaar
Da Vinci Laboratory Solutions

Klantverhaal Da Vinci

Sinds de oprichting in 2000, ondersteunt Da Vinci Laboratory Solutions bedrijven uit de laboratoriumbranche bij hun analytische uitdagingen. Het bedrijf levert producten en chromatografische oplossingen aan laboratoria wereldwijd. Dit doen zij met een team van 40 medewerkers, verspreid over 2 Nederlandse en 2 internationale vestigingen. Willem van Raalte, oprichter en CEO van Da Vinci Laboratory Solutions en tevens DGA van Da Vinci Europe Group, laat zich al jaren adviseren door HBR/Klap Verzekeringsmakelaar.

Afwijkende risico’s

De grote en vaak afwijkende risico’s in de technologiebranche, vragen om specialistische verzekeringskennis. Da Vinci Laboratory Solutions is hiervoor in 2015 overgestapt naar HBR/Klap waar de meeste van hun schade- en inkomensverzekeringen nu zijn ondergebracht. “Er wordt pro-actief meegedacht en potentiële risico’s worden in kaart gebracht en gecommuniceerd”, ervaart Willem.

Persoonlijk contact

Vooral het persoonlijk contact is iets waar het bedrijf waarde aan hecht. Willem: “Vragen kunnen rechtstreeks telefonisch of per e-mail gesteld worden en hier wordt over het algemeen snel op gereageerd.” Da Vinci kenmerkt zich als een informeel bedrijf met korte lijntjes, twee aspecten die ook bij HBR/Klap terugkomen. Het is daarom geen wonder dat juist hier de zakelijke verzekeringen van Da Vinci op de goede plek zijn.

Totaalplaatje

Ook de in het bezit zijnde kennis, is iets wat Willem aanspreekt: “Onze adviseur Ruud Rooker denkt mee en heeft goede contacten bij verzekeraars waardoor hij voor Da Vinci alle verzekeringen met goede voorwaarden tegen gunstige tarieven heeft kunnen verzorgen. Omdat HBR/Klap nauw betrokken is bij brancheorganisatie FHI, is er kennis van de markt.” Door de aanwezige kennis van pensioen en inkomensverzekeringen, levert Ruud het totaalplaatje en kan Da Vinci ook op deze gebieden ondersteunen.

Verzekeringsmantels

Van Raalte raadt collega-ondernemingen aan eens contact op te nemen met HBR/Klap. “Zij hebben ‘mantels’ met daarin verzekeringen met vaak uitgebreidere voorwaarden, zoals bijvoorbeeld de WIA-verzekeringen die we bij Avéro Achmea hebben lopen via HBR/Klap.”