Nieuws

Tuin- en werkgereedschap populair bij dieven


tuingereedschap grasmaaier

Het voorjaar is aangebroken. Met de vogeltjes die fluiten en de verwarmende voorjaarszon die vaker aanwezig is, zijn we steeds meer buiten te vinden. Niet alleen voor een lange wandeling, maar ook om in de tuin te werken. Zoals bij bijna alles is het juiste gereedschap van belang. Ook, of júíst, wanneer u geen groene vingers heeft. Helaas weten ook dieven deze tools op waarde te schatten en wordt (tuin)gereedschap steeds vaker gestolen.

Diefstal van (tuin)gereedschap

Zowel hoveniers als particulieren zijn slachtoffer van de toenemende criminaliteit rond tuin- en werkgereedschappen. Vooral handgereedschappen en zitgrasmaaiers, en dan met name die van dure merken zoals Stihl, Makita en Stiga, zijn populair bij dieven. De items worden uit de tuin, bestelauto of schuur gestolen. Brutaal genoeg, vindt diefstal van deze gereedschappen vooral overdag plaats, wanneer men even niet op de werkplek aanwezig is.

Diefstal voorkomen

Om uw gereedschappen en materialen te beschermen en de kans op diefstal te verkleinen, zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Veelal zijn het gelegenheidsdieven die de items wegnemen, daarom kunnen ook simpele maatregelen al effectief zijn. Laat gereedschap en bouwmaterialen niet onbeheerd achter, haal altijd de sleutels uit de (zit)grasmaaier of bestelauto, en bevestig een hard metalen slot of -ketting aan gereedschappen. Professioneel gereedschap kan worden beveiligd met een track-and-trace tag. Dit apparaatje voorkomt geen diefstal, maar weet het voorwerp wel te lokaliseren na diefstal. Door uw bedrijfslogo en naam op uw (bestel)auto te laten plaatsen, maakt u diefstal bovendien minder aantrekkelijk.

Verzeker uw gereedschap en bestelauto

Goed (tuin)gereedschap is kostbaar. Daarom is een goede verzekering belangrijk wanneer u gebruikmaakt van professioneel gereedschap. Met een Eigen vervoerverzekering is diefstal van materialen en gereedschappen uit de bestelbus gedekt. De auto zelf verzekert u met een Bestelautoverzekering. Tuingereedschap dat u privé thuis gebruikt, valt doorgaans onder uw Inboedelverzekering. Bent u aannemer, onderaannemer of laat u zelf uw huis verbouwen, dan kan een CAR-verzekering uitkomst bieden bij diefstal van materialen en gereedschappen van de bouwlocatie. Voor advies over de meest geschikte verzekering en dekking, kunt u contact opnemen met uw adviseur.

 

Bron: Ik ga starten, Ondernemen met personeel, Verbond van Verzekeraars