Nieuws

Meer dan 50 zonnepanelen op uw bedrijfspand? Dan is de Scope 12 keuring vanaf 1 januari 2023 verplicht


Zonnepanelen Bedrijfspand

Het klimaat verandert en ondernemers worden zich steeds bewuster van de stempel die zij op de wereld achterlaten. Klimaatveranderingen en het verduurzamen van een onderneming kunnen invloed hebben op de Gebouwenverzekering. Zo geldt vanaf 1 januari 2023, bij 50 of meer zonnepanelen, een verplichte Scope 12 inspectie voor alle Gebouwenverzekeringen die lopen via Nationale-Nederlanden. Dit zorgt ook voor veranderingen in de polisvoorwaarden.

Zonnepanelen en risico’s

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun dak te bedekken met zonnepanelen, om zo hun steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Echter brengen zonnepanelen diverse risico’s met zich mee. Zo is de juiste plaatsing en installatie van belang om het risico op een brand te beperken. De Scope 12 keuring is vanaf 1 januari 2023 bij 50 of meer zonnepanelen op een gebouw verplicht. Heeft u al een Gebouwenverzekering via Klap bij Nationale-Nederlanden? Dan wordt deze verplichting vanaf 1 januari 2023 per eerstvolgende contractvervaldatum opgenomen in de polisvoorwaarden.

Wat is een Scope 12 keuring?

Tijdens een Scope 12 keuring wordt gekeken of zonnepanelen op een deskundige en brandveilige manier zijn geplaatst. De keuring zal worden uitgevoerd door inspectiebedrijven met een geldig SCIOS certificaat. Kijk hier voor meer informatie over de Scope 12 keuring.

Waarom is een Scope 12 keuring van belang?

In het geval u 50 of meer zonnepanelen op uw bedrijfspand heeft, dan is een Scope 12 keuring vanaf 1 januari 2023 verplicht. Na deze datum kan er alleen nog dekking voor brandschades, ontstaan door zonnestroominstallaties, worden geboden indien de Scope 12 keuring heeft plaatsgevonden.

Vragen?

Wij begrijpen dat u naar aanleiding van bovenstaand bericht vragen kunt hebben over uw Gebouwenverzekering en de toepassing van Scope 12 in uw persoonlijke situatie. Door onze jarenlange ervaring kunnen onze specialisten verschillende verzekeringen vergelijken en het beste aanbod doen op basis van uw wensen. Ook profiteert u hierdoor als relatie van de beste prijs. Heeft u vragen of heeft u graag dat iemand meekijkt naar uw verzekering(en) en dekking? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.