Beroepaansprakelijkheidsverzekering

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door beroepsfouten.

Door een beroepsfout kunt u zuivere vermogensschade (financieel verlies) bij een derden veroorzaken. Voorbeelden van zulke risico’s zijn het geven van verkeerde adviezen, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie en het schenden van intellectuele eigendomsrechten. Al deze risico’s kunnen verstrekkende gevolgen hebben in de vorm van hoge juridische kosten, schadeclaims en reputatieschade. Dit kan weer een gevaar voor de continuïteit van uw onderneming kan zijn.

Door de toename van het aantal juridische procedures, ingewikkelde opdrachten en concurrentie zijn ondernemingen steeds kwetsbaarder voor de specifieke risico’s die aan de uitoefening van een beroep of zakelijke activiteit verbonden zijn.

Wat is het verschil tussen AVB en BAV?

Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert u uzelf alleen voor de zaak- en letselschade die u toebrengt aan anderen. Deze AVB dekt echter geen vermogensschade (een financieel verlies) of adviesschade (zaak- of letselschade door verkeerde adviezen en/of berekeningen). Daarvoor heeft u een aparte beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. De specialisten van Klap weten als grootste online aanbieder voor zzp’ers, ondernemingen en professionals heel goed welke risico’s u loopt in uw beroep. Daar kunt u op vertrouwen.

Wanneer heb ik een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig?

  • Verplichtstelling door opdrachtgevers zoals de overheid;
  • Voorwaarde lidmaatschap branche- of beroepsvereniging;
  • Verplicht gesteld vanuit wetgeving;
  • Algemene voorwaarden bieden niet genoeg bescherming;
  • Professionals verzekeren hun vermogen tegen beroepsfouten.

Wat is het?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) kan worden omschreven als aansprakelijkheid voor de gevolgen van beroepsfouten.

Voor wie?

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

Dekking

Het verzekert de aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van beroepsfouten. De dekking is voor op uw beroep ontworpen.

Uw premie berekenen

Om uw premie te berekenen verwijzen wij u graag door naar Beroepspolis.nl.
Deze website is onderdeel van Klap en gespecialiseerd in maatwerk oplossingen op het gebied van een Beroepaansprakelijkheidsverzekering.

Klik op onderstaande button om naar Beroepspolis.nl te gaan. Wilt u liever telefonisch contact met onze specialist Mariël de Both? Dat kan uiteraard door te bellen naar onderstaand nummer.

Voor al uw vragen over onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Desk accountmanager

Mariël de Both

Ontvang het laatste nieuws over uw risico’s in uw mailbox