Restaurant Nelis
Inge Galema - Eigenaar
Restaurant Nelis

Klantverhaal Restaurant Nelis

Hart voor horeca, dat bracht Inge Galema samen met haar levens- & zakenpartner Kees van Marle. Ze leefden hun passie uit in Spanje bij het runnen van andermans restaurant, en startten in 2015 met hun eigen zaak: Nelis Oost in de Indische Buurt van Amsterdam.

Liever geen risico’s

Inge: “Daar kwam nog heel wat bij kijken: in Nederland zijn veel meer regels dan in Spanje. Je moet langs de gemeente, je vergunningen regelen, zaken afkaarten met de Belastingdienst en natuurlijk ook je verzekeringen doen. Dan is het heel fijn dat we op Nausikäa kunnen rekenen om ons daar goed in te adviseren. We zijn dan wel ondernemend, maar nemen liever geen risico’s als het niet nodig is.”

Het geeft rust

Zo hebben ze naast de gebruikelijke verzekeringen voor brand- en aansprakelijkheid, ook ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid gedekt. Inge: “We werken allebei zes dagen mee in de zaak, de rol van Kees als chef kok is nog erg bepalend voor de kwaliteit van de keuken. Dan geeft het rust dat er een financieel vangnet is als er één van ons uitvalt.” Ook op andere punten denkt Nausikäa goed mee. Voor de opening van ons tweede Nelis-restaurant in West, controleerde ze op dubbele verzekeringen en adviseerde een dekking voor personeel dat onderweg is van de ene naar de andere locatie. Daar hadden we zelf niet bij stilgestaan!