Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP
Bereken premie

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) kan worden omschreven als aansprakelijkheid voor de gevolgen van beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

Het verzekert de aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van beroepsfouten. De dekking is voor op uw beroep ontworpen.


Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP is een verzekering die altijd aangeraden wordt. Een fout als ZZP’er is snel gemaakt en de kosten van zo’n fout kunnen oplopen tot enkele miljoenen. Bij fouten wordt gedacht aan nalatigheid, vergissing, verzuim, onjuist advies en/of verkeerd handelen.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verzekerd een ZZP’er tegen dit soort fouten en daarom wordt het aangeraden. Daarnaast is een ZZP’er meestal ook privé aansprakelijk.

Waarom moet je als ZZP’er een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Dankzij ons grote netwerk van ZZP’ers kunnen wij lage prijzen in combinatie met de beste voorwaarden aanbieden. Hierdoor profiteer jij als ZZP’er dan ook van een uitstekende klantenservice, hoge vergoedingen en transparantie. Hierdoor hoeft u zelf niet op zoek naar de bomen in het bos en op te passen voor de kleine lettertjes. Sluit vandaag nog een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af en zorg dat je vandaag nog verzekerd bent!

Goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Bij Klap kan je terecht voor de goedkoopste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers. Dankzij onze jarenlange ervaring, groot netwerk en deskundigheid kunnen we onze prijzen laag houden voor jou als zzp’er. Iedere beroepsverzekering kan betaald worden per maand, kwartaal, halfjaar of jaar. Hierdoor kan je zelf bepalen binnen welke termijn jij betaald. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hoeft niet duur te zijn en het dekt jouw financiële risico’s af.

Waarom moet je een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als ZZP’er?

Niks moet, maar het wordt wel aangeraden. Enkele redenen waarom dit aanbevolen wordt:

 • Verplichtstelling door opdrachtgevers, zoals de overheid
 • Voorwaarde lidmaatschap branche- of beroepsvereniging
 • Verplicht gesteld vanuit wetgeving
 • Algemene voorwaarden bieden niet genoeg bescherming
 • Professionals verzekeren hun vermogen tegen beroepsfouten

Als ZZP’er de beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken

Je kan online jouw online premie berekenen om erachter te komen wat je zal betalen. Onze prijzen zijn gebaseerd op meerdere aanbieders en hieruit hebben wij de laagste kosten tegen de beste voorwaarden voor jou klaargezet. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken kan eenvoudig via onze tool en hierin krijg je direct de laagste prijs te zien.  

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Door vele aanbieders van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen kan je door de bomen het bos niet meer zien. Daarom proberen wij jou op weg te helpen bij het berekenen van jouw premie en hoe dit tot stand komt. Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is heel eenvoudig en is snel geregeld. Binnen 20 seconden heeft u al een premie. De hoogte van de premie hangt af van de volgende factoren:

 • Hoogte verzekerde uitkering
 • Dubbele jaarlimiet meeverzekeren
 • Inloopdekking (u kunt nog aansprakelijk gesteld worden voor activiteiten uit het verleden)
 • Meeverzekeren van bedrijfs­aansprakelijkheid (AVB)

Ons advies is dat u uzelf ruim dekt tegen financiële risico’s. Dit zorgt ervoor dat, mocht er een claim komen, u zich geen zorgen hoeft te maken.

Klap is de specialist voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor ZZP’ers

Al meer dan 160 jaar is Klap de specialist in zakelijke verzekeringen. Door onze jarenlange ervaring helpen wij ondernemingen met het afdekken van financiële risico’s van het ondernemen. Onze adviseurs zijn deskundig, persoonlijk en voorzien jou van het beste advies.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Onze specialist Petra Hollander
Voor al uw vragen over onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP
Petra Hollander
Desk accountmanager
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
  Nieuwsbrief
  Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen