Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Wat is een dubbele jaarlimiet?

De premie hangt af van verschillende factoren, zoals uw beroep, dekking en jaaromzet. Met een dubbele jaarlimiet wordt uw dekking op jaarbasis verdubbeld.

Bereken premie
Wat is een dubbele jaarlimiet?
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Wat is een dubbele jaarlimiet?

Elke verzekering hanteert een bepaalde maximale vergoeding die kan worden uitgekeerd per schadegeval. Dit wordt al aangegeven bij het afsluiten van de verzekering en is terug te zien in de polisvoorwaarden. Vaak is er sprake van een limiet per aanspraak en een jaarlimiet. Welke limieten er gelden, is afhankelijk van het soort verzekering, de polis en de aanbieder van de verzekering. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is hiervoor ook uw beroep en uw geschatte jaarinkomen van belang. Bij Klap.com zijn verschillende keuzemogelijkheden voor uw jaarlimiet. Daarnaast is het mogelijk om een dubbele jaarlimiet aan te vragen.

Een dubbele jaarlimiet houdt in dat uw dekking op jaarbasis wordt verdubbeld. Het verzekerde bedrag is dan twee keer per jaar beschikbaar. Bijvoorbeeld: uw dekking is € 500.000 per aanspraak en per verzekeringsjaar. Dit wordt dan € 500.000 per aanspraak en € 1.000.000 per verzekeringsjaar. De limiet per aanspraak blijft hetzelfde, maar u kunt per jaar twee keer aanspraak maken op de maximale vergoeding. Handig wanneer u twee keer in hetzelfde jaar een aansprakelijkheidsclaim ontvangt.

Als u extra zekerheid wilt, kunt u bij Klap.com dus een dubbele jaarlimiet aanvragen. Voor enkele beroepen bieden wij zelfs de mogelijkheid om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering met vijfvoudige (!) jaarlimiet af te sluiten.

Wat de standaard jaarlimiet is en welke mogelijkheden er zijn tot verhoging van de jaarlimiet, is afhankelijk van uw beroep. Neem contact met ons op wanneer u graag meer informatie wil over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering en/of de jaarlimiet. Onze deskundige helpt u graag met een passend advies.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies