De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) met vermogensdekking voor uw zorginstelling, bent u goed verzekerd tegen risico’s in het vak. In de zorg werken is vaak fysiek zwaar, intensief en u maakt lange dagen. Naar eer en geweten behandelt u en iedereen in uw zorginstelling de patiënten zo goed mogelijk. Hierbij staat het belang van de patiënt voorop. Toch kan het gebeuren dat uw zorginstelling aansprakelijk wordt gesteld door patiënten of opdrachtgevers, voor financiële schade. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met vermogensdekking voor uw zorginstelling komt dan van pas.

Aansprakelijkheidsverzekering met vermogensdekking voor zorginstellingen

Dankzij ons grote netwerk kunnen wij lage prijzen in combinatie met goede voorwaarden aanbieden. Hierdoor profiteert uw zorginstelling van de juiste service, ruime vergoedingen en transparantie. U hoeft niet zelf alles uit te zoeken en op te passen voor kleine lettertjes, maar kunt bij onze adviseurs terecht voor een onafhankelijk advies.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met vermogensdekking voor zorginstellingen?

Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met vermogensdekking voor zorginstellingen is niet verplicht. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering met vermogensdekking wordt wel aangeraden en helpt u om financiële risico’s te reduceren.

Met de vermogensdekking bent u verzekerd tegen financiële schade die u aan derden veroorzaakt als gevolg van het uitoefenen van uw beroep. Wanneer uw zorginstelling aansprakelijk wordt gesteld, kunt u een beroep doen op de verzekering om vermogensschade aan derden te vergoeden.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij Klap Verzekeringsmakelaar

Klap is al meer dan 165 jaar specialist in het verzekeren van zakelijke- en particuliere risico’s. Wij kunnen u helpen bij het maken van een risico-inschatting voor uw bedrijf of instelling en u ontzorgen op het gebied van verzekeringen. Ondernemers vertrouwen op de deskundigheid en de persoonlijke benadering van Klap. Bij ons sluit u de benodigde verzekeringen af om de risico’s van uw onderneming af te dekken. Hierbij kunnen wij maatwerkoplossingen bieden wanneer uw bedrijf daar om vraagt.

Het afsluiten van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van Klap is eenvoudig en snel. U kunt online uw premie berekenen en de verzekering aanvragen. Denkt u er liever nog even over na? Dan kunt u online een offerte aanvragen of contact opnemen met een van onze adviseurs voor een objectief advies.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist
Voor al uw vragen over onze Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Zorginstelling

Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies