Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Adviseur

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Adviseur
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Als adviseur gebruikt u dagelijks uw kennis om anderen te helpen en zaken te verbeteren. Zo geeft u bijvoorbeeld advies aan particulieren, of aan bedrijven, op bijvoorbeeld het gebied van financiën, personeelsmanagement, communicatie, ICT, leiderschap etc. De adviezen die u uitbrengt, zijn meestal niet bindend, maar vormen wel vaak het uitgangspunt voor uw klanten. Wanneer u een verkeerd advies uitbrengt, kunnen uw klanten financiële schade lijden en u hiervoor aansprakelijk stellen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen beroepsfouten die ontstaan tijdens de uitoefening van uw beroep.

Door de toename van het aantal juridische procedures, ingewikkelde opdrachten en concurrentie zijn ondernemingen steeds kwetsbaarder voor de specifieke risico’s die aan de uitoefening van een beroep of zakelijke activiteit verbonden zijn.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt de vermogensschade van derden die veroorzaakt zijn door uw beroepsfouten. Met beroepsfouten worden fouten bedoeld die u maakt tijdens het uitoefenen van uw beroep. Zo kunt u bijvoorbeeld een verkeerd advies geven of een onjuiste beslissing maken, waardoor uw klant te maken krijgt met een financieel nadeel, bijvoorbeeld omzetschade. Dit soort beroepsfouten worden niet gedekt door reguliere aansprakelijkheidsverzekeringen, zoals een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Dit wordt namelijk vaak verondersteld. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert de schade die u heeft toegebracht aan derden of spullen van derden tijdens werk. Zo kunt u bijvoorbeeld koffie morsen op de laptop van uw klant, of uw klant kan letselschade oplopen tijdens een bezoek aan uw pand door nalatigheid van uw personeel. Het is wel belangrijk om naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering altijd een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Bij Klap kunt u deze verzekering meenemen in de dekking van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zo heeft u al uw zakelijke verzekeringen op één plek en een vast aanspreekpunt voor al uw vragen.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor adviseurs

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Klap is speciaal samengesteld aan de hand van de risico’s die u als adviseur dagelijks loopt. Onze specialisten kennen uw beroep, de risico’s ervan en volgen nauwlettend de ontwikkelingen in de markt, waardoor u profiteert van de meest passende verzekering tegen een scherp tarief. Wij hebben een groot inkoopnetwerk, waardoor wij u een onafhankelijk aanbod kunnen doen en de kwaliteit van de verzekering goed gewaarborgd is.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten als adviseur?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt organisaties tegen beroepsfouten die voortvloeien tijdens de uitoefening van een beroep. Iedere organisatie heeft te maken met beroepsfouten, de één heeft alleen grotere aansprakelijkheidsrisico’s dan de ander. De impact hiervan kan in sommige gevallen een groot gevaar vormen voor de continuïteit van een onderneming. Overweeg daarom goed of u deze risico’s financieel kan én ook wilt dragen. Wilt u een persoonlijk advies over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht als adviseur?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is meestal niet verplicht, tenzij dit u wordt opgelegd vanuit een brancheorganisatie of de wetgeving bijvoorbeeld. Het is u als adviseur echter wel aan te raden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, gezien de mate waarin u aansprakelijkheidsrisico’s loopt. Als u geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor adviseurs heeft, dan kunnen dergelijke aansprakelijkheidsrisico’s een groot gevaar vormen voor uw bedrijfscontinuïteit. Werkt u als zzp adviseur en heeft u geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Dan kunt u zelfs met uw privévermogen aansprakelijk gesteld worden.

Dekking beroepsaansprakelijkheidsverzekering adviseurs

Bij schade merkt u pas hoe belangrijk het is om goed verzekerd te zijn. De omvang van aansprakelijkheidsschades kunnen enorm zijn, die wilt/kunt u vaak als organisatie niet zelf dragen. De beroepsaanpsprakelijkheidsverzekering biedt in dit geval uitkomst. In het algemeen geldt er een dekking voor zuivere vermogensschade van derden door uw handelen. Uw handelen moet echter wel vallen onder de reikwijdte van de genoemde beroepsactiviteiten die op uw polis staan benoemd. De uitkering daarentegen is ook afhankelijk van de hoogte van het door u verzekerde bedrag. Deze kunt u zelf bepalen bij het afsluiten van de verzekering. Onder de dekking vallen o.a. ook juridische verweerkosten bij aansprakelijkstelling, wettelijke rente, schaderegelingskosten, bereddingskosten etc. Voor de exacte dekking kunt u contact opnemen met onze specialisten. Daarnaast kunt u de dekking zelf samenstellen aan de hand van uw wensen.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies