Nieuws

Uw recreatie­woning klaar voor de meivakantie?


Recreatiewoning Vakantiehuis

Misschien heeft u al een vakantie geboekt op een van de vele recreatieparken die Nederland rijk is, of bent u nog bezig om een plekje te bemachtigen. Misschien beschikt u over een eigen vakantiehuis of tweede woning en is dit het uitgelezen moment om daarvan gebruik te maken. Heeft u zelf geen vakantieplannen? Dan kan het een ideaal moment zijn om uw tweede woning te verhuren aan andere vakantiegangers.

In alle gevallen, het is belangrijk dat uw vakantiewoning goed verzekerd is. Het Nederlandse weer blijft immers onvoorspelbaar en plotselinge storm kan ernstige schade aanrichten aan uw vakantiehuis. Ook kan er tijdens verhuur schade aan de inboedel van uw vakantiewoning ontstaan. Een ongeval is namelijk snel gebeurd. Naast het feit dat het erg vervelend is wanneer er schade ontstaat, kunnen de kosten van schade hoog oplopen. 

Hoe bescherm ik mijn vakantiewoning tegen schade?

Bent u in bezit van een vakantiewoning welke u gaat verhuren of zelf gaat gebruiken? Controleer dan goed of u nog een lopende verzekering heeft en of deze de gewenste dekking heeft. Het lijkt voor de hand liggend, maar controleer ook of de premie tijdig betaald is, om te voorkomen dat u alsnog voor verrassingen komt te staan. De recreatiewoning verzekering van Klap verzekert u tegen schade aan uw vakantiewoning. Indien er schade ontstaat door onvoorziene omstandigheden tijdens eigen gebruik of tijdens verhuur van de woning, kan u een beroep doen op de verzekering. Onder andere brand-, storm- water- en inbraakschade zijn gedekt.

Bent u inderdaad van plan uw tweede woning te verhuren? Controleer dan of verhuur onder uw verzekering valt. Verhuur wordt lang niet altijd toegestaan, waardoor u kans loopt uw vakantiewoning onverzekerd te verhuren tijdens de meivakantie. Indien uw huidige verzekeraar verhuur niet toestaat, kan u eenvoudig uw verzekering oversluiten om er voor te zorgen dat uw tweede woning ook tijdens verhuur goed is verzekerd.

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten over de recreatiewoning verzekering? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Zij staan voor u klaar en helpen u graag bij het in kaart brengen van de risico’s en de juiste dekking.