Nieuws

Collectieve ziektekosten nog steeds voordelig!


Ziektekosten Verzekering Zorgverzekering

Per 1 januari 2021 heeft de overheid een aanpassing doorgevoerd in de maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering. Deze korting is verlaagd naar 5% korting op deze verzekering. Er is géén maximum gesteld aan de collectiviteitskorting voor de aanvullende verzekering en tandartsverzekering waardoor we nog steeds maximaal 20% korting kunnen aanbieden.

Klap biedt al jaren twee opties voor collectieve ziektekosten;

  • Een zuivere werkgeverscollectiviteit bij één verzekeraar.
  • Het collectief verzekeringsplan. Een semi-collectiviteit waarbij er meerdere afspraken zijn gemaakt met diverse verzekeraars.

Voordelen zuivere werkgeverscollectiviteit

In geval van een zuivere werkgeverscollectiviteit, maakt u afspraken met slechts één verzekeraar. Dit kan voordelen bieden op zowel de hoogte van de korting als een uitbreiding op de voorwaarden en dekkingen. Als er sprake is van een werkgeverscollectiviteit heeft u ook inkijk in de zorgconsumptie, waar u ook wellicht conclusies uit kunt trekken met betrekking tot het verzuim binnen uw onderneming. Hierop kunt u dan sneller acteren om het ziekteverzuim adequaat te verlagen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.klap.com/collectieve-zorgverzekering/

Voordelen Collectief Verzekeringsplan

Een goed arbeidsvoorwaardenbeleid is een essentieel onderdeel van het sociaal beleid binnen uw onderneming. Het Collectief Verzekeringsplan  van Klap is een verzameling van aantrekkelijke geprijsde verzekeringen die bestemd zijn voor de werknemers van de zakelijke relaties van Klap. U kunt hierbij denken aan; auto-, inboedel-, opstal-, aansprakelijkheid-, rechtsbijstand- en de ziektekostenverzekering. Voor de ziektekostenverzekering zijn er met meerdere verzekeraars afspraken gemaakt over kortingspercentages binnen het Collectief.

De belangrijkste treft u onderstaand aan:

Verzekeraars Basisverzekering Aanvullende verzekering Tandartsverzekering
NN 4% 20% 20%
ONVZ 4% 10% 10%
CZ 3,50% 10% 10%
Menzis 5% 9% 9%
VGZ 4% 10% 0%
Ohra 4% 5% 5%
Zilveren Kruis 2,50% 10% 10%

Biedt uw werknemers iets extra!

Als werkgever kunt uw werknemers kosteloos iets extra bieden! U biedt namelijk uw werknemers de mogelijkheid om gebruik te maken van dit mooie verzekeringsaanbod. Geen kosten wel extra benefits voor uw medewerkers.

Heeft u interesse in ons aanbod?

Het team van Employee Benefits staat voor u klaar!