Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

Wat dekt een CAR-verzekering?

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
Wat dekt een CAR-verzekering?
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Tijdens een bouwproject kan op verschillende manieren schade ontstaan. Een onvoltooid bouwwerk is kwetsbaar voor schade. Het bouwterrein is bovendien vaak makkelijk te betreden en ook een uitvoeringsfout is zo gemaakt. In die gevallen biedt een CAR-verzekering voor de bouw uitkomst. De CAR-verzekering vergoedt materiële schade die kan ontstaan tijdens bouwwerkzaamheden, maar wat dekt een CAR-verzekering precies?

Wat dekt een CAR-verzekering?

Onder de CAR-verzekering van Klap zijn de volgende zaken verzekerd:

  • Materiële schade aan het bouwwerk zelf
  • Schade aan bestaande eigendommen van de opdrachtgever
  • Beschadiging- of diefstal van bouwmateriaal (optioneel)
  • Beschadiging- of diefstal van eigendommen van directie of personeel (optioneel)
  • Beschadiging of diefstal van hulpmateriaal (optioneel)
  • Schade als gevolg van transport (optioneel)
  • Diefstal tijdens transport (optioneel)
  • Schade die ontstaat tijdens de onderhoudstermijn (optioneel)

Materiële schade die kan ontstaan gedurende de bouw of verbouwing, wordt door een CAR-verzekering gedekt. Zo wordt schade aan het bouwwerk als gevolg van storm of brand vergoed. Ook geldt er een vergoeding voor schade die als gevolg van de bouwwerkzaamheden aan bestaande gebouwen van de opdrachtgever ontstaat. Naast de standaarddekking van de CAR-verzekering, bestaan er ook aanvullende dekkingen die kunnen worden toegevoegd. Zo kan er voor worden gekozen om de onderhoudstermijn mee te verzekeren. Daardoor is schade die aan het voltooide bouwwerk ontstaat gedurende de onderhoudsperiode ook verzekerd. Bij de onderhoudstermijn is te kiezen uit een aantal periodes. De onderhoudstermijn is uitsluitend verzekerd indien dit van tevoren is overeengekomen in het bestek van de CAR-verzekering. Optioneel kunnen ook hulpmaterialen, zoals gereedschappen, werktuigen, keten, loodsen en steigers, worden verzekerd. Verder is ook schade aan- en diefstal van bouwmaterialen tijdens transport binnen Nederland mee te verzekeren. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een schuifpui die tijdens het transport beschadigd raakt.

Wat dekt een CAR-verzekering niet?

De dekking van de CAR-verzekering kent een paar uitsluitingen. De CAR-verzekering van Klap geldt alleen in Nederland. Met een doorlopende CAR-verzekering zijn het hele jaar door al uw bouwprojecten in Nederland verzekerd. Met een aflopende CAR-verzekering is het bouwproject in Nederland waarvoor u de CAR-verzekering hebt afgesloten verzekerd.

De CAR-verzekering dekt alleen onvoorziene schade. Schade die ontstaat als gevolg van opzet, kan hierdoor niet worden vergoed. Er wordt van de aannemer, zzp’er of particulier die de CAR-verzekering afsluit, verwacht dat er voorzorgsmaatregelen worden getroffen om schade zoveel mogelijk te voorkomen. Ook kan schade als gevolg van een natuurramp doorgaans niet worden vergoed.
Wilt u een CAR-verzekering afsluiten via Klap? Of heeft u nog vragen? Onze adviseurs weten precies welke vergoedingen wel en niet onder de CAR-verzekering vallen, zij helpen u graag verder.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies