Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Architect

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.


Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd tegen beroepsfouten als architect. Het dient daarnaast als aanvulling op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Onze expertise is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering die u een zeer goede en uitgebreide dekking biedt tegen ongewenste aansprakelijkheidsclaims van opdrachtgevers tegen zeer aantrekkelijke tarieven.

Door de toename van het aantal juridische procedures, ingewikkelde opdrachten en concurrentie zijn ondernemingen steeds kwetsbaarder voor de specifieke risico’s die aan de uitoefening van een beroep of zakelijke activiteit verbonden zijn.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor architecten verplicht?

Als architect is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Als architect bent u verzekerd tegen grote financiële schade die u oploopt als u (per ongeluk) een beroepsfout maakt. U sluit direct eenvoudig een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af via Klap. Binnen 2 minuten heeft u uw aanvraag afgerond. Heeft u nog vragen over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Onze specialisten kunnen al uw vragen beantwoorden. U kunt ons telefonisch of per mail bereiken.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als architect afsluiten?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt als architect verplicht gesteld door opdrachtgevers. Een BAV-verzekering zorgt ervoor dat uw juridische kosten, schadeclaims en reputatieschade gedekt zijn. Zonder zo’n BAV-verzekering vormt het een gevaar voor de continuïteit van uw onderneming. Voorbeelden van zulke aansprakelijkheidsclaims kunnen verkeerde adviezen, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie, verkeerde constructie-ontwerpen of er ontstaan in de toekomst scheuren in een bouwwerk door een fout in een constructieberekening.

Waar moet ik op letten als architect bij het afsluiten van een BAV-verzekering?

Het afsluiten van een BAV-verzekering als architect is heel eenvoudig via Klap. Bij het afsluiten heeft u een aantal opties die de prijs van de premie bepaald:

  • Hoogte verzekerde uitkering
  • Dubbele jaarlimiet meeverzekeren
  • Inloopdekking (u kunt nog aansprakelijk gesteld worden voor activiteiten uit het verleden)
  • Meeverzekeren van bedrijfsaansprakelijkheid (AVB)

Als u extra zekerheid wilt kunt u de dubbele jaarlimiet aanvragen. Als u al (enige tijd) ondernemer bent, adviseren wij om inloopdekking ook mee te verzekeren. Hierdoor bent u verzekerd tegen claims die voortvloeien uit het verleden.

Verzeker als architect uw beroepsaansprakelijkheid bij Klap

Klap is al meer dan 160 jaar actief in de verzekeringsbranche. Al jarenlang zijn wij partner van meer dan 10.000 verschillende ondernemingen en geven wij advies hoe zij financiële risico’s zo goed mogelijk kunnen afdekken. Dankzij onze jarenlange ervaring en ons grote netwerk profiteert u van de meeste voordelen, zoals een goede prijs met uitstekende voorwaarden. Sluit vandaag nog uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering af en zorg dat u uw financiële risico’s goed afdekt!

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) kan worden omschreven als aansprakelijkheid voor de gevolgen van beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

Het verzekert de aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van beroepsfouten. De dekking is voor op uw beroep ontworpen.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Uw premie berekenen

Om uw premie te berekenen verwijzen wij u graag door naar Beroepspolis.nl.
Deze website is onderdeel van Klap en gespecialiseerd in maatwerk oplossingen op het gebied van een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Architect.

Klik op onderstaande button om naar Beroepspolis.nl te gaan. Wilt u liever telefonisch contact met onze specialist Petra Hollander? Dat kan uiteraard door te bellen naar onderstaand nummer.

Chat met één van onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug

Ontvang het laatste nieuws over uw risico’s in uw mailbox.