Nieuws

Wat zijn de voordelen van een collectieve zorgverzekering?


Zorgverzekering Ziektekostenverzekering Werknemers

Voordelen van (het aanbieden van) een collectieve zorgverzekering kunnen zijn; ruimere vergoedingen, korting op de aanvullende verzekering, zorgprogramma’s passend bij uw werknemers, en gratis extra’s zoals persoonlijke ondersteuning en bijvoorbeeld een training stressbestendigheid. De maximale korting die in een collectief mag worden gegeven op de basisverzekering is 5%. Deze korting vervalt vanaf 2023. Op de aanvullende verzekering mag nog wel korting worden gegeven.

Collectieve zorg

In een collectief wordt een groep mensen met overeenkomstige eigenschappen verzekerd. Verzekeraars kunnen hierdoor makkelijker en voor een grotere groep een risico-inschatting maken. Dit geeft verzekeraars de mogelijkheid om korting en andere voordelen te bieden. Een collectieve zorgverzekering kan hierdoor zeer interessant zijn voor zowel werknemer als werkgever.

Voordelen

Als werkgever ontvangt u bijvoorbeeld ondersteuning bij verzuimpreventie en financiering van gezondheidsinterventies, met als doel: gezondere en vitalere werknemers. Werknemers kunnen gebruik maken van een aanvullende verzekering met ruimere vergoedingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: adviezen over een gezonde werk-/privébalans, tips om een burn-out tegen te gaan, vitaliteitscoaching en extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie.

De collectieve zorgverzekering in 2022

Op Prinsjesdag zijn de wettelijke veranderingen in de zorgverzekering bekend gemaakt. Het eigen risico blijft € 385,- en de dekking van de basisverzekering wordt op een aantal punten uitgebreid. De maximale zorgtoeslag stijgt met € 36,- per jaar voor één persoon en € 40,- per jaar voor een huishouden met meerdere personen. Daarentegen stijgt ook de zorgverzekeringspremie.

Wilt u weten wat een collectieve zorgverzekering voor u en uw medewerkers kan betekenen? Of heeft u vragen? Neem dan contact op. Onze adviseurs staan voor u klaar!