Nieuws

Code geel: Voorkom schade aan uw bedrijfspand en wagenpark


Vanwege stevige onweersbuien die later vanmiddag en vanavond over Nederland trekken, heeft het KNMI code geel afgegeven. In korte tijd kan er veel neerslag vallen, is plaatselijk hagel tot 2 cm mogelijk en kunnen er harde windstoten tot 80 km per uur voorkomen. Wat u kunt doen om stormschade aan uw bedrijfspand te beperken en medewerkers veilig de weg op te laten gaan, vertellen wij in dit artikel.

Stormschade beperken aan bedrijfspand

Noodweer en stormen kunnen voor grote schade zorgen aan bedrijfspanden. De kans dat hevig weer de komende jaren alleen maar toe neemt is groot door klimaatverandering. Wij sommen een aantal tips voor u op om stormschade aan uw bedrijfspand te voorkomen.

Preventietips om stormschade aan uw bedrijfspand te voorkomen

  1. Houd de weersverwachting in de gaten en neem waarschuwingen van de weerdiensten serieus.
  2. Zorg ervoor dat ramen en deuren van het kantoorpand gesloten zijn.
  3. Sluit alle rolluiken en zonneschermen en haal eventuele vlaggen naar binnen.
  4. Maak een controle ronde langs uw bedrijfspand om te controleren of er geen losse onderdelen aanwezig zijn zoals dakbedekking, gevelbeplating en reclameborden. Deze dient u te repareren of te verwijderen.
  5. Laat geen losse spullen rond het gebouw staan zoals stoelen, tafels, bloembakken of losstaande terrasafscheidingen.
  6. Wanneer mogelijk, controleer of de dakgoten en regenpijpen schoon zijn.
  7. Heeft u bomen en struiken op uw terrein? Snoei deze dan regelmatig en verwijder loshangende takken.

Voorkom stormschade aan bedrijfsauto’s

Er wordt van een storm gesproken wanneer er een windkracht is van 9 of meer op de schaal van Beaufort. Dit betekent een windgemiddelde snelheid over 10 minuten van 75-80 km per uur of meer. Autorijden tijdens deze omstandigheden brengt verschillende risico’s met zich mee. Laat uw collega’s en uw bedrijfsauto’s veilig deelnemen aan het verkeer en neem onderstaande tips door.

  1. Houd tijdens het rijden meer afstand dan u normaal gewend bent.
  2. Pas uw snelheid aan zodat u voorbereid bent op eventuele onverwachte gevaarlijke situaties.
  3. Zet de lichten van uw auto aan zodat u beter zichtbaar bent voor andere verkeersdeelnemers.
  4. Controleer vooraf de bandenspanning voor meer grip op de weg.
  5. Parkeer niet onder een boom. Het lijkt voor de hand liggend, maar toch gebeurt het nog vaak. Houd ook het portier van de auto tegen wanneer u uitstapt, zodat deze niet openwaait tegen een andere auto.
  6. Vraag uzelf af of u wel de weg op moet gaan. Mocht een bezoek aan een klant ook op een ander moment kunnen plaatsvinden, verplaats dan eventueel de afspraak. Dit scheelt een hele hoop risico’s.

Dit moet u doen bij stormschade

Heeft de storm ondanks de voorzorgsmaatregelen toch een spoor van vernieling achtergelaten? Dan is het raadzaam om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekering. Dit kunt u doen bij schade:

  1. Maak na de storm foto’s van de ontstane schade.
  2. Dienen er noodvoorzieningen getroffen te worden? Dan kunt u hier zonder overleg opdracht voor geven. Het gaat hierbij dan om noodreparaties die het verergeren van schade kunnen voorkomen of beperken.
  3. Meld de schade zo snel mogelijk bij uw verzekeraar.

Loopt uw verzekering via Klap Verzekeringsmakelaar? Dan kunt u schade telefonisch, via e-mail (schadezakelijk@klap.com) en online melden. Heeft u vragen over de polis of het verzekerd bedrag? Neem dan contact op met uw accountmanager, deze helpt u graag.

 

Bron: Auto week