Nieuws

5 vragen aan…Katinka Slegt


De collega’s van Klap vormen een hecht team en maken dagelijks veel mee. Zo helpen zij elke dag weer bestaande en nieuwe klanten met al hun verzekeringsvragen en schade afwikkelingen. Dit doen zij met groot enthousiasme en passie en halen alles uit de kast om iedere klant zo goed mogelijk te bedienen. Wij stellen onze collega’s graag aan u voor en vragen hen het hemd van het lijf!

Deze keer: Katinka Slegt, account director bij Klap.

1. Sinds wanneer werk je bij Klap Verzekeringsmakelaar?
“Sinds 17 mei j.l. is mijn bedrijf, Slegt Verzekeringen, een samenwerking aangegaan met Klap. Sindsdien ben ik werkzaam als account director bij Klap“.

2. Hoe is de samenwerking tussen Slegt Verzekeringen en Klap tot stand gekomen?
“Slegt was een agent van Klap. Al onze beurszaken werden door Klap geregeld. We hebben altijd een hele goede samenwerking gehad en ik had daardoor ook regelmatig contact met Jorg. Zo zijn de eerste gesprekken ontstaan en zijn we uiteindelijk tot een mooie samenwerkingsovereenkomst gekomen, waarbij het complete team van Slegt is meeverhuisd naar het kantoor van Klap. De afgelopen weken zijn we door alle ‘klappers’ met open armen ontvangen en zijn echt in een warm bad terechtgekomen“.

3. Wat is de grootste verandering in je werk sinds de samenwerking met Klap?
“De grootste verandering is natuurlijk het aantal collega’s. We hebben er in één keer ruim 60 collega’s bij gekregen! Daardoor verloopt alles naar mijn idee momenteel wat trager en ben ik soms wat zoekende, maar dat komt binnenkort vast goed als ik alle collega’s weet te vinden. Daarnaast is de hele verzekeringsmarkt de laatste jaren aan het veranderen. Door de toenemende regelgeving en administratieve lasten, maar ook ten aanzien van de digitalisering van schadestatistieken en polis administratie is een specialistische aanpak noodzakelijk. Klap loopt op dit gebied voorop en heeft hiervoor alles goed geregeld. Met de Mijn Klap-omgeving kunnen alle klanten hun polissen 24/7 online inzien en wijzigingen aanbrengen. Daarnaast heeft Klap een ijzersterke combinatie van online en offline activiteiten en heeft door hun schaalvergroting een veel betere inkoop kunnen realiseren. Al dit soort zaken had ik met Slegt Verzekeringen niet kunnen realiseren, maar met deze samenwerking kan ik ‘mijn’ klanten deze voordelen nu wel bieden en dat gun ik hen uiteraard van harte“.

4. Welke ervaring in of tijdens je werk heeft veel indruk op je gemaakt?
“Een lastige vraag, want ik heb al heel wat meegemaakt in mijn carrière. Maar wat ik me nog heel goed kan herinneren is een voorval van ruim 25 jaar geleden. Ik werkte toen net bij mijn vader in de zaak. Ik moest toen een huisbezoek afleggen bij een man waarvan zijn vrouw net in de straat was aangereden en ter plaatse was overleden. Hij stond daar zo verloren in de deuropening met zijn 5-jarige dochter op zijn arm. Ik wist niet wat me overkwam! Ik heb hem zo goed mogelijk proberen bij te staan gedurende deze nare en emotionele periode en heb alle verzekeringszaken voor hem geregeld. Maar let wel, een uitslaande brand in een bedrijfspand samen met de bedrijfseigenaar bezoeken maakt ook een enorme indruk. De machteloosheid en het verdriet van de ondernemer die zijn/haar levenswerk in rook op ziet gaan hakt er ook flink in. Tijdens dat soort calamiteiten geeft het mij een enorme energieboost als ik de persoon in kwestie kan helpen in de afhandeling van zo’n grote schadezaak“.

5. Wat maakt jouw werk zo leuk?
“Ik heb een missie in mijn werk; Ik wil ‘kosten wat kost’ voorkomen dat er bij een bedrijf of gezin een onderbreking in de continuïteit komt.  Daarom stel ik mijn klanten altijd veel inhoudelijke en persoonlijke vragen. Ik probeer samen met de ondernemer of het management alle risico’s in kaart te brengen en schades zo veel mogelijk te beperken of te voorkomen. Hen ontzorgen is hetgeen ik mijn plezier en energie uit haal“.