Nieuws

5 vragen aan… André Reinders en Mary Reniers


Andre Reinders Mary Reniers Reinders Reniers Partners

Door de diverse mooie samenwerkingen, wordt niet alleen het team van Klap uitgebreid, maar ook de kennis en kunde. In deze rubriek stellen we 5 vragen aan collega’s binnen Klap, zodat u én wij hen (nog) beter leren kennen. Dit keer vroegen wij André Reinders en Mary Reniers, voormalig directie Reinders Reniers & Partners, het hemd van het lijf.

1. Sinds wanneer werk je bij Klap Verzekeringsmakelaar?

Sinds 1 januari 2023 is Reinders Reniers & Partners onderdeel geworden van Klap. Sindsdien versterken we dus het team van Klap.

2. Hoe kijk je naar de overgang van Reinders Reniers & Partners naar Klap? Wat heb je tot nu toe ondervonden?

André: De overgang naar Klap is enerzijds een grote verandering en anderzijds ook niet. Die combinatie leidt tot een zeer prettige overgang. Door de samenvoeging van Reinders Reniers & Partners met Klap, hebben we een veel bredere kijk op de wereld van pensioenadvies, veel nieuwe leuke collega’s en merken we nu al een gedegen samenwerking waarin iedereen elkaar versterkt.
Mary:
De overgang naar Klap is een hele zachte landing geweest. Precies zoals de bedoeling was. Het is goed om te zien dat de samenwerking met de nieuwe collega’s geleidelijk en op een natuurlijke manier tot stand komt, ‘on the job’ zoals dat heet. Inmiddels merk je dat iedereen behoefte heeft aan het versnellen en intensiveren van de samenwerking. Die behoefte komt wederzijds vanuit de collega’s zelf. In mijn optiek is dat het beste recept voor succesvol teamwork!

3. Wat is de grootste verandering in je werk sinds de samenwerking met Klap?

André: De nieuwe administratiesystemen vallen natuurlijk als eerste op. Maar daarnaast zijn grote veranderingen: het samen in plaats van alleen besluiten nemen, over sommige dingen zelfs even helemaal geen besluiten meer hoeven nemen, en het ervaren van een gezondere werkdruk. Ook zien we hoeveel meer Klap kan betekenen voor klanten dan alleen pensioenadvies. Het geeft een ‘collectief gevoel’ om samen de klant op allerlei vlakken te kunnen bedienen.
Mary:
De overgang naar een nieuw systeem is altijd even wennen. Wat betreft ondernemerschap kunnen we onze creativiteit gelukkig nog steeds kwijt, alleen is het nu zo dat we zaken in een grotere groep overleggen. Tegelijk is er de mogelijkheid om dingen veel grootser aan te pakken. Daarnaast moet ik er nog steeds een beetje aan wennen dat het palet aan diensten dat we binnen Klap kunnen aanbieden veel groter is dan alleen het onderwerp pensioenen. Laatst besefte ik pas na terugkomst van een gesprek dat de klant een adviesbehoefte had waaraan we bij Klap gewoon kunnen voldoen! Toen heb ik eerst even moeten uitvogelen bij wie ik moest zijn, en heb ik hier werk van gemaakt.

4. Waar ligt op dit moment voor jou de grootste zakelijke uitdaging?

André: De grootste zakelijke uitdaging op dit moment vind ik het meehelpen aan het verbeteren van de afdeling Pensioen en Inkomen in het licht van de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen. Hoe zorgen we dat we relevant blijven? Waar liggen omzetkansen? Wat moet er misschien veranderen?
Mary: Het is een enorme open deur, maar mijn grootste zakelijke uitdaging op dit moment heeft natuurlijk te maken met de Wet Toekomst Pensioenen. De overgang naar dit nieuwe pensioenstelsel is qua omvang heel groot. Alle pensioenregelingen moeten worden aangepast. Ik ben heel benieuwd naar de ontwikkelingen binnen de sector in de komende jaren. Hoe pakken de verschillen tussen de solidaire en de flexibele premieregeling uit? Gaat Artificial Intelligence echt een grote rol spelen? Of blijft een gesprek van mens tot mens toch nog het meest gewaardeerd?

5. Wat is het dat jouw werk zo leuk maakt?

André: Veelzijdig bezig zijn vind ik een van de belangrijkste dingen, net als het ontvangen van waardering zowel intern als extern.
Mary: Ik ben normaal gesproken snel verveeld, maar ik zit al ruim 23 jaar in het pensioenvak. Kennisinhoudelijk biedt ons vak veel uitdaging. Er zijn tal van onderwerpen waar je diep in kunt duiken. Je moet voortdurend alle ontwikkelingen en de jurisprudentie bijhouden. Wat ik verder superleuk vind, is dat het door het langdurig en intensief samenwerken met klanten aanvoelt alsof je iedere keer opnieuw een beetje onderdeel bent van het team. Daardoor heb ik zowel binnen als buiten Klap te maken met heel veel leuke mensen.