Nieuws

Ziekteverzuim op hoogste niveau sinds 2002


Verzuim Personeel

Het ziekteverzuim onder werknemers was aan het eind van het vierde kwartaal van 2020 met 4,9 procent op het hoogste niveau in achttien jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het ziekteverzuim was in de gezondheids- en welzijnszorg met 6,8 procent het hoogst. Vooral onder personeel van verpleeghuizen was het verzuim hoog. In de horeca steeg het verzuim het sterkst. Het verzuim was met 2,8 procent het laagst in de financiële dienstverlening. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Verzuim heeft grote impact op een onderneming

Een werknemer die zich ziek meldt valt onder verzuim. En dat zult u zorgvuldig met elkaar moeten doorlopen. Verzuim heeft dan ook een grote impact op uw bedrijf, de betreffende werknemer en collega’s. Als een werknemer langdurig ziek is, komt er heel wat op u af. U betaalt het loon door, maar krijgt daar geen productie voor terug. U moet misschien vervanging regelen voor uw zieke werknemer, zodat uw productiviteit op peil blijft.

Klap heeft een eigen Arbo dienst: NLG Arbo

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Investeren in het voorkomen van uitval bespaart veel kosten en zorgt voor gezondere werknemers. Gezonde werknemers zorgen voor een betere sfeer binnen een organisatie en een beter bedrijfsresultaat. Als werkgever wilt u goed voor uw medewerkers zorgen en ziekteverzuim zoveel mogelijk voorkomen. Als een medewerker onverhoopt toch uitvalt, dan wilt u zo snel mogelijk in gesprek om samen te kijken hoe hij of zij weer aan het werk kan. Klap werkt nauw samen met NLG Arbo. NLG Arbo is een pro actieve arbodienst, die u ondersteunt in de reductie van het verzuim. U krijgt een eigen aanspreekpunt, die weet wat er binnen uw bedrijf speelt.

Wie is NLG Arbo?

NLG staat voor Noordeloos Groep. Een samenwerkingsverband van een tiental assurantiekantoren door het hele land. Omdat er veel vragen van bedrijven waren rondom re-integratie, heeft de Noordeloos Groep een eigen arbodienst opgericht, NLG Arbo.

Wilt u meer weten over onze verzuimverzekering of onze arbodienst van NLG Arbo, neem dan direct contact op met Jurgen van Veenendaal, adviseur employee benefits. Heeft u vragen omtrent de risico’s die het Coronavirus heeft op uw verzekeringen, kijk dan op ons speciale informatieplatform; www.pandemieverzekering.nl