Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Zorg

Met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Zorg
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) kan worden omschreven als aansprakelijkheid voor de gevolgen van beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

Het verzekert de aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van beroepsfouten. De dekking is voor op uw beroep ontworpen.


Een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV-verzekering) in de zorg zorgt ervoor dat u goed verzekerd bent tegen risico’s in het vak. In de zorg werken is vaak fysiek zwaar, intensief en u kan lange dagen maken. Veel verpleegkundigen, helpenden, (huis)artsen en andere zorgmedewerkers werken als ZZP’er voor een instelling. Hierdoor wordt een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering sterk aanbevolen.

De goedkoopste Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor in de zorg

Dankzij ons grote netwerk van ZZP’ers kunnen wij lage prijzen in combinatie met de beste voorwaarden aanbieden. Hierdoor profiteert u als ZZP’er dan ook van een uitstekende klantenservice, hoge vergoedingen en transparantie. Hierdoor hoeft u zelf niet op zoek naar de bomen in het bos en op te passen voor de kleine lettertjes. Sluit vandaag nog een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af en zorg dat u vandaag nog verzekerd bent!

Werkt u als ZZP’er in de zorg? Sluit dan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af!

Niet voor niets is een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering een absolute must-have als u als ZZP’er in de zorg werkt. Zo kan het zijn dat er (onbewust) verkeerde medicatie wordt toegediend aan een patiënt en deze komt te overlijden. Als ZZP’er ben je hierdoor aansprakelijk. Een ander voorbeeld is dat je onjuist advies geeft en daardoor een patiënt gevolgen ervaart. Ook in zo’n situatie ben jij aansprakelijk als ZZP’er. Daarom is het hebben van een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering erg belangrijk.

Waarom moet je een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten in de zorg?

Niks moet, maar het wordt wel aangeraden. Enkele redenen waarom dit aanbevolen wordt:

  • Verplichtstelling door opdrachtgevers, zoals ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en huisartspraktijken;
  • Voorwaarde lidmaatschap branche- of beroepsvereniging;
  • Verplicht gesteld vanuit wetgeving;
  • Algemene voorwaarden bieden niet genoeg bescherming;
  • Professionals verzekeren hun vermogen tegen beroepsfouten.

Klap is de specialist in Beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor in de zorg

Veel verpleegkundigen, huisartsen, thuiszorgmedewerkers en verzorgenden werken als ZZP’er voor een grote organisatie. De meeste van deze organisaties willen dan ook dat u verzekerd bent voor uw beroep en vragen dan ook om een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het is heel eenvoudig om een beroepsverzekering af te sluiten. Binnen 2 minuten heeft u uw verzekering al aangevraagd en kan u wachten op goedkeuring. Het kan ook voorkomen dat uw beroep niet in de lijst staat. In dat geval moeten wij een maatwerk offerte opstellen en doen wij dit zo snel mogelijk.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een huisarts, thuiszorg of verpleegkundige

Al meer dan 160 jaar verzorgen wij verzekeringen voor bedrijven en ZZP’ers in de zorg. Wij hebben meer dan 60 adviseurs die deskundig, persoonlijk en servicegericht zijn. Zij helpen u en voorzien u van het beste advies. Al meer dan 50.000 ondernemers hebben wij al mogen helpen met hun verzekeringen. Klanttevredenheid staat bij ons voorop. Wij worden immers niet voor niets beoordeeld met een 8,9 (in 2019)!

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Onze specialist Petra Hollander
Voor al uw vragen over onze Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Zorg
Petra Hollander
Desk accountmanager
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
    Nieuwsbrief
    Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen