Welkom bij HBR Branche | Klap

HBR Branche Verzekeringen is een onderdeel van Klap Verzekeringsmakelaar (hierna Klap), en is een gespecialiseerd assurantiebedrijf voor technologische brancheorganisaties. Wij dragen zorg voor de verzekeringsmantels van de brancheorganisaties FHI en Fenelab.

HBR en Klap bundelen krachten

De verzekeringsmarkt is sterk in beweging. De wetgeving verandert, regelgeving wordt strenger en premies stijgen. Daarom hebben Klap en HBR hun krachten gebundeld. U blijft hiermee verzekerd van uitstekend advies, kwalitatief goed aanbod en scherpe premies. Klap is een middelgrote en volledig onafhankelijke verzekeringsmakelaar, die haar focus heeft op het actief adviseren van grote en middelgrote ondernemingen op het gebied van risicomanagement, employee benefits, verzekeringen en pensioenen. Daarnaast richt onze afdeling particulieren zich volledig op de advisering van onze particuliere relaties.

Wij zijn dé specialist voor specifieke brancheorganisaties en bieden u vele voordelen

Wij zijn de specialist voor (technologische) brancheorganisaties. Door onze ruime ervaring op het gebied van verzekeringen en uitstekende banden met alle grote verzekeraars zijn wij er in de loop van de jaren in geslaagd om meerdere verzekeringsmantelovereenkomsten te sluiten voor verschillende branches. Leden van deze brancheverenigingen profiteren daardoor van scherpe prijzen voor hun verzekeringen en aanvullende dekkingen die elders niet geboden worden.

FHI – federatie van technologiebranches

FHI heeft als missie het collectief te zijn van technologiebedrijven die in de Nederlandse markt actief zijn als aanbieders van industriële elektronica, gebouwautomatisering, industriële automatisering, laboratorium technologie en medische technologie. Het collectief functioneert als netwerk en richt zich tot externe partijen in het bedrijfsleven en (semi)overheidsinstellingen. Via de collectiviteit kunnen kosten en lasten voor de aangesloten bedrijven worden beperkt en hun kansen op succes in de markt worden vergroot.

Verzekeringsproducten op maat voor leden van FHI

Als lid van FHI kunt u gebruikmaken van de branchekennis en expertise van HBR | Klap. Al 20 jaar dragen wij zorg voor de verzekeringsmantels van FHI. Door onze jarenlange ervaring en goede relaties met alle grote verzekeraars lukt het ons om voor veel van deze verzekeringen ook speciale mantelovereenkomsten aan te bieden met branchespecifieke voorwaarden.

FHI evenement: ‘Wendbaarheid in HR-beleid’

Op donderdag 4 november 2021 organiseert HBR Branche | Klap tijdens het speciale FHI HRM-Actualiteitenseminar een speciale pensioensessie.

Wilt u meer weten over de veranderingen binnen het gesloten Pensioenakkoord en wilt u tevens op de hoogte worden gebracht van HR-trends en ontwikkelingen? Dan is dit seminar, speciaal voor de bij FHI aangesloten lidbedrijven, bij uitstek de bijeenkomst waar je deze informatie vandaan haalt en kunt sparren met andere HR-professionals uit de technologiebranches!

Pensioensessie 15.00 – 15.45 uur:

Pensioen, de versoepeling van de RVU, de zorgplicht als werkgever:
Wat is de stand van zaken en wat moet ik als werkgever daarvoor regelen?

door Sander Geijtenbeek, HBR Pensioen | Klap Verzekeringsmakelaar

Het pensioenakkoord is weliswaar uitgesteld naar 01-01-2023, maar achteroverleunen is geen optie!
Sander zal tijdens een interactieve bijeenkomst een aantal punten behandelen die betrekking hebben op de pensioenregelingen waar u als werkgever mogelijk vragen over heeft.

Een aantal aandachtspunten op een rij;

  • De versoepeling van de regeling voor vervroegde uittreding (RVU) is al ingegaan en loopt tot eind 2025, kun je deze regeling inzetten?
  • Mijn zorgplicht als werkgever, wat wordt daar mee bedoeld en hoe ver reikt deze eigenlijk?
  • Ik heb een bestaande pensioenregeling, wanneer moet ik wat gaan doen?
  • Kan ik ook alleen het nabestaandenpensioen in mijn huidige regeling aanpassen aan de nieuwe normen?
  • Moet ik verplicht compenseren en wat gebeurt er met de oude rechten?

Heeft u een vraag over pensioen, stuur deze dan naar sgeytenbeek@klap.com

Aanmelden kan hier

Verzekerd zijn van een goed pensioen voor uw werknemers

Een pensioenregeling is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde en biedt werkgevers de mogelijkheid om zich hiermee te onderscheiden. Op het gebied van pensioenregelingen heeft u als werkgever een zorgplicht. De manier waarop u de pensioenregeling beheert, regelt en communiceert met uw medewerkers kunt u zelf bepalen en is volop in ontwikkeling. Met Klap doet u een sprong vooruit in maatwerk voor pensioen gerelateerde zaken.

Wij verzorgen de pensioenvoorzieningen voor zowel de werkgever, werknemer als de DGA.
De pensioenverzekering wordt aangeboden door Klap.

Uw contactpersonen

Sander Geytenbeek

Manager inkomen en pensioen
Klap Verzekeringsmakelaar

020 – 261 61 52
sgeytenbeek@klap.com

Brian Gal

Senior accountmanager
HBR Branche

023-522 10 47
brian@hbrbranche.nl

Ruud Rooker

Commercieel manager en pensioenspecialist
HBR Branche

023-522 10 29
ruud@hbrbranche.nl

Andreas Meijer

Adjunct-directeur Branches
FHI

033 – 465 75 07
andreas@fhi.nl