Buurtfeest

Rechtsbijstand

Verzekerd tegen rechtsbijstandgeschillen rondom evenementen

Bij een evenement komt veel kijken. Niet alleen in de voorbereiding, maar ook tijdens en na het evenement kunnen allerlei geschillen ontstaan. Daarom een rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandsverzekering

Rechtsbijstandsgeschillen ontstaan ook rondom Evenementen.

Met (tijdelijke) werknemers, leveranciers, artiesten, maar ook met overheidsinstanties. En gelijk hebben is niet hetzelfde is als gelijk krijgen!

Uitstekende dekking

Vrije advocaat keuze en dekking voor vrijwel alle geschillen zoals:

  • Schadevergoedingszaken
  • Arbeidsrechtelijke zaken
  • Wet Bescherming Persoonsgegevens
  • Sociale zekerheidszaken
  • Bestuursrechtelijke zaken
  • Belastingrechtelijke zaken

Voorbeelden

Intrekken vergunning door autoriteit

Kort geding inzake doorgang evenement

Juridische actie: kort geding doorgang evenement

Een organisator van festivals organiseert ieder jaar een popfestival in een gemeentelijk park. Er hebben zich hierbij nooit problemen voorgedaan bij het verkrijgen van de benodigde vergunning. Ook dit jaar heeft de organisator de vergunning ruim van te voren verkregen. Het festival is altijd zeer succesvol en de kaartjes zijn dan ook ruim vantevoren uitverkocht. Een week voor aanvang van het evenement wordt de vergunning echter ingetrokken wegens klachten van geluidsoverlast van omwonenden. Omdat het te kort dag is om bezwaar aan te tekenen tegen deze beslissing, vordert de organisator in kort geding alsnog doorgang van het evenement. Hierbij roept de organisator bijstand in van een advocaat.


Overeenkomstenrecht: onenigheid met leverancier

Geschil met betrekking tot uitvoering werkzaamheden

Juridische actie: verweer tegen vordering betalen factuur

Het bedrijf dat de opdracht heeft gekregen zorg te dragen voor beveiliging van het evenement voert haar werkzaamheden zeer gebrekkig uit; er vinden nauwelijks alcohol - en toegangscontroles plaats en vluchtwegen worden niet voldoende vrijgehouden. Het beveiligingsbedrijf dient ook nog eens een buitensporig hoge factuur in. De organisator weigert deze te betalen. Het beveiligingsbedrijf stapt uiteindelijk naar de rechter om alsnog betaling van de factuur af te dwingen. Om zich in rechte te kunnen verweren tegen de vordering tot betaling heeft de organisator een advocaat nodig die zijn juridische belangen behartigt en zorgt voor een goed verweer.

Offerte aanvragen  ›

Vragen?

Wellicht heeft u vragen hierover. Neem dan contact op met één van onze specialisten op het gebied van evenementenverzekeringen.

Bel: 020 - 795 79 94

Stuur een e-mail  ›
Live chat

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door het gebruik te maken van onze site accepteert u de voorwaarden van onze Privacy Policy.