Klap sponsort Alzheimerrally

In april 2023 neemt Klap voor de vijfde maal deel aan de Alzheimer rally en is voor het tweede jaar een van de hoofdsponsors van het evenement. Met deze rally wordt jaarlijks meer dan € 100.000 ,- bij elkaar gebracht voor belangrijk klinisch onderzoek naar (de genezing van) Alzheimer. Klap vindt het belangrijk om een actieve bijdrage te leveren aan het realiseren van een participatiemaatschappij. Het sponsorschap van dit evenement sluit naadloos aan bij deze visie en vormt een van de initiatieven op dit gebied. Een van onze andere initiatieven is bijvoorbeeld de samenwerking tussen Klap en Make-A-Wish Nederland.

Over de Alzheimer rally

De Alzheimer rally is een van de prominente klassieker rally’s in Nederland. De netto opbrengst van het benefiet evenement komt volledig ten goede aan het Alzheimercentrum in Amsterdam. Om ervoor te zorgen dat eenieder aan het evenement kan deelnemen is de rally onderverdeeld in verschillende klassen. Zo komen klassiekers, cabrio’s, sportcars en bijzondere auto’s voorbij. De eerste editie vond plaats in 2012 bij Kasteel Ruurlo. Dit jaar vindt het evenement voor de 11e keer plaats op vrijdag 14 april en is de start bij hotel Van der Valk in Duiven. Na de start betreden de deelnemers de prachtige Nederlandse binnenwegen.

Netto opbrengst naar Alzheimercentrum Amsterdam

De netto opbrengst van de rally wordt volledig gedoneerd aan het Alzheimercentrum in Amsterdam. Naast bijdragen van de deelnemers bestaat de opbrengst uit sponsorbijdragen en losse extra donaties van de deelnemers. In 2022 werd een bedrag van € 116.000 ,- overhandigd aan het Alzheimercentrum. In de 10 edities van de rally die plaatsvonden tot 2023, is in totaal een bedrag van € 654.910 ,- opgehaald. Het centrum gebruikt deze bijdrage voor belangrijk klinisch onderzoek naar (de genezing van) Alzheimer. Door sponsoring van het evenement steunt Klap dit goede doel en draagt bij aan onderzoek naar Alzheimer.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies